3 faili meçhul ceset

3 faili meçhul ceset

Şırnak Güçlükonak'taki kazılarda, elbiseleriyle gömülmüş 3 ceset bulundu.

Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, Şırnak'ın Güçlükonak ilçesine bağlı Yağızoymak köyünde başlatılan kazıda 3 kişiye ait kemik parçaları bulunduğunu iddia etti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Güçlükonak'ın Yağızoymak köyü yakınlarında kazı çalışması yapılmaya başlanmıştı.

Söz konusu kazı çalışmalarına Cizre Cumhuriyet Savcısı'nın yanı sıra, 1993 yılında kaybolan 3 kişinin yakınları ile avukatların katıldığını anlatan Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, şöyle kazı çalışmaları ile ilgili şöyle konuştu:

"Köy kırsal alanda olduğu için kazı çalışmasına katılan avukatlarla güçlükle iletişim sağladık. Akşam saatlerinde kazı çalışmasına ara verildiğini ve yarın devam edileceğini bildirmişlerdi. Daha sonra telefon bağlantımız koptu. Daha sonra kazı yapılan yerde 3 kişiye ait kemikler bulunmuş, kemikler Cizre ilçesine getirildi. İnceleme için Adli Tıp Kurumuna gönderilecek. Buradaki incelemenin ardından kemiklerin kayıp kişilere ait olup olmadığı kesinlik kazanacak." (AA)