3 ilde Mers vakası

3 ilde Mers vakası

İstanbul, Antalya ve Adana'da Mers virüsü şüphesiyle 3 kişi hastaneye başvurdu

İstanbul Eyüp Devlet Hastanesi Acil Servis'i, "Mers virüsü" şüphesiyle karantinaya alındı

Alınan bilgiye göre, 73 yaşındaki Feride isimli bir kadın, ateşi yükselince ve mide bulantısı başlayınca, oğlu tarafından saat 03.30'da Eyüp Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirildi. 1 hafta önce hac vazifesini yerine getirerek Türkiye'ye dönen kadının, yüksek ateşi olması sebebi ve hac görevi sırasında Suudi Arabistan'da yaygın görülen "Mers virüsü" kapmış olabileceği şüphesi üzerine, hastanenin Acil Servisi kapatılarak karantinaya alındı.

MASKE DAĞITILDI

Acil Servisteki hastalar çevredeki diğer hastanelere sevk edildi. Hastane personeline de önlem olarak maske dağıtıldı. Durumdan habersiz olarak hastaneye gelen vatandaşlar, görevliler tarafından çevredeki hastanelere yönlendirdi.

"Mers virüsü" şüphesi taşıyan kadının tetkiklerinin devam ettiği öğrenildi.

ANTALYA’DA MERS VİRÜSLÜ HASTA ALARMI

Bu arada Antalya’da havalimanı yetkilileri, hacdan gelen bir kişide Mers virüsü şüphesi görüldüğünü, yüksek ateş ve bulantı görülmesi üzerine hastaneye sevk edilmesine karar verildiğini belirttiler.

Hastanın, Suudi Arabistan'da yaygın görülen Mers virüsü kapmış olabileceği, tedbirlerin de bu yönde alındığı kaydedildi. Yetkililer, hastanın ebola olmasından şüphelenmediklerini kaydetti.

mers-antalya.jpg

ŞİMDİ DE ADANA

Adana’ da bir kişinin Mers virüsü şüphesiyle Adana Numune Eğitim ve Araştırma hastanesine götürüldüğü bildirildi. Hac’dan geldiği belirtilen 54 yaşındaki Osman Turan’a ilk müdahalenin yapıldığı Ceyhan Devlet Hastanesi acil servisi de karantinaya alındı.