3 ilde PKK saldırısı !

3 ilde PKK saldırısı !

PKK'lı teröristlerin askere yönelik saldırıları sürüyor.

Bitlis-Diyarbakır Karayolu'nda askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen mayın patladı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde de yine askeri aracın geçişi sırasında mayın patlaması sonucu 2 asker yaralandı. Van'da da İl Jandarma Komutanlığı’na roketli saldırı düzenlendi.

ASKERİ ARACA MAYINLI SALDIRI

Bitlis-Diyarbakır Karayolunda askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen mayın PKK’lı teröristler tarafından uzaktan kumandayla patlatıldı. Saldırıda ölen ve yaralanan olmadı.

Saldırı, bugün saat 07.30 sıralırında Bitlis-Diyarbakır Karayolunun 35’inci kilometresinde meydana geldi. İl Jandarma Komutanlığına ait iki zırhlı aracın geçişi sırasında, teröristlerce yola döşenen mayın uzaktan kumandayla patlatıldı. İki zırhlı aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada, can kaybı ve yaralanma olmadı. Saldırıyı düzenleyen PKK’lıların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyonbaşlatıldı.  

DİYARBAKIR’DA 2 ASKER MAYIN PATLAMASINDA YARALANDI

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi’nde askeri aracın geçişi sırasında PKK’lılarca yola döşenen mayının patlaması sonucu 2 asker yaralandı.

Olay, bugün saat 05.40’da Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’ne bağlı Bayrambaşı ile  Onbaşılar Mahallesi arasında meydana geldi. Silvan Barajı’nın güvenliğini sağlamak için giden zırhlı askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce yola döşenen bir mayın patladı. Zırhlı aracın geçişi sırasında yapılan mayınlı saldırıda araçta bulunan 2 askerin yaralandığı belirtildi. Saldırı sonucu hasar gören araçtaki yaralı askerler Silvan Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, bölgeye çok sayıda takviye gönderildi. Yaralı askerlerin ilk tedavilerinin ardından askeri helikopter ile Diyarbakır Asker Hastanesi’ne sevk edildiği ifade edildi.

VAN JANDARMA KOMUTANLIĞI’NA ROKETLİ SALDIRI

Van İl Jandarma Komutanlığı’na roketli saldırı düzenlendi.  

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bölücü Terör örgütü mensubu teröristler tarafından Van İl Jandarma Komutanlığı’na roketatarla silahlı saldırıda bulunulmuştur. Söz konusu roket mermisi tel örgü dışında patlamış ve saldırı neticesinde herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir” denildi.