3. Ovapınar Köyü Yayla Şenlikleri Yapıldı

3. Ovapınar Köyü Yayla Şenlikleri Yapıldı

Ardahan'ın Ovapınar köyünde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Ovapınar Köyü yayla şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Ardahan'ın Ovapınar köyünde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Ovapınar Köyü yayla şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Ovapınar köyü yaylasında düzenlenen yayla şenliklerine Ak Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Demirci, Ardahan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hakkı Özgür, Ovapınar Köyü yardımlaşma ve dayanışma derneği başkanı Cabbar Sarıçam, dernek üyeleri, köy muhtarı Atabey Beşli, dışarıdan gelen misafirler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Ovapınar Köyü yardımlaşma ve dayanışma derneği başkanı Cabbar Sarıçam, şenliklerin insanların kaynaşması, kucaklaşması için birer vesile olduğunu söyledi.

Ovapınar köyü muhtarı Atabey Beşli ise şenliklerin birlik ve beraberliğin, dayanışmanın en güzel örnekleri olduğunu, gelenek görenek ve kültürümüzün şenlikler sayesinde yaşatılmaya devam ettiğini belirterek, şenlik organizasyonunu da önemsediğini söyledi.

Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atlay da yaptığı konuşmada, festivallerin, ulusal ve dini bayramların herkesin ortak coşkuları, kardeşlik, sevgi, barış duygularının tavan yaptığı günler olduğunu söyleyerek, "Uzaklardan gelen insanların içerisinde ilk defa köyüne, atalarının doğduğu yerlere gelenler olabiliyor. Ata topraklarından gidenlerin geri dönme arzusu içerisinde olduklarını da görmek bizi mutlu ediyor. Bu gibi şenlikler birlik ve beraberlik için çok önemli günlerdir." Dedi.

Konuşmaların ardından çeşitli gösteriler sunumlar gerçekleştirilirken bu yıl daha kalabalık olduğu gözlenen şenlik ve festivalde vatandaşlar gün boyu eğlenerek ve halk oyunları eşliğinden eğlendiler.

Kaynak: İHA