3 saat sonra ikna edildi

3 saat sonra ikna edildi

Konya'da yüksek sesle müzik dinlediği için dövüldüğü ileri sürülen kişi tüfekle dehşet saçtı.

Konya'da bir çay salonunun önünde kamyonetiyle yüksek sesle müzik dinlediği için uyarılıp dövüldüğünü öne süren 30 yaşındaki Hakan B. pompalı tüfekle çevresine tehditler savurdu.

Kimseyi yanına yaklaştırmayan ve zaman zaman tüfeği çenesine dayayıp kendisini öldüreceğini söyleyen Hakan B., yaklaşık 3 saat süren çalışma sonucu ikna edildi. 

Olay, saat 17.00 sıralarında Meram İlçesi Dutlukır Caddesi'nde meydana geldi. Kamyonetiyle sokaklardan kağıt toplayan Hakan B., iddiaya göre bir çay salonunun önünde yüksek sesle müzik dinlediği için uyarıldı. Kendisini uyaranlar tarafından dövüldüğünü öne süren Hakan B. evden pompalı tüfek alıp, kendisine saldıranları vurmak istedi, ancak bulamadı. Kendisini darp edenlerin yanına gelmesini isteyen Hakan B., pompalı tüfekle çevredekilere tehditler savurdu. Çevredekiler de polise haber verdi. 

Olay yerine özel harekat ekibinin de bulunduğu çok sayıda polis ekibi sevk edildi. 

Polis, konuşarak ikna etmeye çalıştı, ancak ikna olmayan Hakan B., babasının bile bir tokat atmadığını belirterek, kendisini dövenlerin ve valinin yanına gelmesini istedi. Havaya ateş açan Hakan B., polisin yanına yaklaşmaması içinde zaman zaman tüfeği çenesine dayayıp kendisini öldüreceğini söyledi. 

Hakan B.'yi ikna etmek için her türlü yolu deneyen polis, kamyonetten sigara paketini alıp, Hakan B.'nin yakınına fırlattı. Zaman ilerledikten sonra Hakan B. bu kez çay içmek istediğini söyledi. Poliste bir bardak çayı Hakan B.'nin yanına bıraktı. Ancak o bardağı almaması üzerine, polis kendi elindeki bardağı yere bıraktı. Çaydan bir yudum alan Hakan B. "Bunun içine ilaç kattınız diyerek çayı döktü." 

Yaklaşık 3 saat süren ikna çalışması sonucu kendisine yasal işlem yapılmayacağı sözü alan Hakan B., tüfeğine özel harekat ekibine teslim etti. Gözaltına alınan Hakan B. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.