33 terörist öldürüldü, 7'si yaralandı

33 terörist öldürüldü, 7'si yaralandı

Diyarbakır Valiliği, PKK'ya yönelik operasyonlarda 25 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Bitlis'te 8 terörist öldürülürken 7'si de yaralandı.

Diyarbakır Valiliği, son günlerde güvenlik güçlerine yönelik düzenlenen saldırılarla ilgili güvenlik güçlerinin PKK'lılara yönelik düzenlediği operasyonların bilonçosunu açıkladı.  Bitlis’in Hizan ilçesinde de, PKK mensuplarına yönelik operasyonlarda 8 terörist öldürülürken, 7’si yaralandı.

Açıklamada, Diyarbakır ili sınırları içinde faaliyet gösteren terör örgütünün son zamanlarda yapmış oldukları terör eylemleri neticesinde vatandaşların, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmalarını olumsuz olarak etkilendiğine yer verildi. İl Jandarma Komutanlığı tarafından vatandaşın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşların her türlü terör eylemlerinden korunması maksadıyla, emniyet ve asayişi temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbir alındığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

HAVADAN KEŞİF VE OPERASYON

"Diyarbakır-Bingöl karayolunun, Kocaköy İlçesi Kokulupınar mevkii ile Lice İlçesi Duru Jandarma Karakol Komutanlığı arasında kalan kesiminde yolda kazılan hendeklerin, mayın ve el yapımı patlayıcı ile tuzaklamış olabileceğinin değerlendirilmesi ve terör tehdidinin varlığından dolayı vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat etmeleri maksadıyla ulaşıma kapatılarak trafik akışının Eski Hani yolu üzerinden verilmesi sağlanmıştır. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca, Hani İlçesi Gömeç Mahallesi çevresindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten Bölücü Terör örgütümensuplarını etkisiz hale getirmek ve Bölümü Terör Örgütü mensupları tarafından kapatılan Diyarbakır-Bingöl karayolunu ulaşıma açmak maksadıyla; Kocaköy, Hani ve Lice ilçeleri arasında kalan bölgelerde 17-25 Ağustos 2015 tarihleri arasında operasyon icra edilmiştir. Hani ve Lice ilçeleri sınırlarını kapsayan operasyon bölgesinde faaliyet boyunca havadan keşif faaliyeti icra edilmiş, elde edilen bilgilere göre hedefler ile Bölücü Terör Örgütü mensupları etkisiz hale getirilmiştir."

Açıklamada, operasyonel faaliyetlerin devam ettiği Hani ve Lice ilçeleri sınırında bulunan Gökçe - Gömeç Bölgesi'nde (Kuzeyde Kutlamış Mahallesi ve Duru karakolu, Doğuda Kayacık Mahallesi, Güneydoğuda Goçkar Dağı, Güneyde Gökçe ve Yazıköy Mahalleleri, Batıda Komelan Tepe, Yayvan ve Kırım mahalleleri arasında kalan alan) 20 Ağustos - 30 Ağustos 2015 tarihleri arasında “Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edildiği belirtilerek, "Özel güvenlik bölgesi ilan edilen yerlerde sivil vatandaşın zarar görmemesine azami özen gösterilmekte olup vatandaşlarında kendi can güvenliği açısından ilan edilen alanlara girmemeleri hususu büyük önem taşımaktadır" denildi.

HENDEKLER KAPATILDI

Diyarbakır Valiliği, Bölücü Terör Örgütü mensuplarının vatandaşların yoğun olarak seyahat ettikleri güzergah olan Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde açılan hendek ve engellerin vatandaşların zarar görmeden seyanet etmelerini sağlamak amacıyla 18 Ağustos 2015 tarihinden itibaren kaldırılmaya başlanıldığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Bu kapsamda söz konusu yol üzerinde bulunan 20 hendek ve engel kapatılmış aynı zamanda bölgede eş zamanlı olarak icra edilen mayın araması esnasında 4 noktada tespit edilen mayın ve patlayıcılar imha edilerek yol güzergah vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat etmeleri maksadıyla 25 Ağustos 2015 tarihinde tekrar trafiğe açılmıştır. Ateş destek unsurlarınca ve operasyon birliklerinin sıcak teması neticesinde yaklaşık 20-25 Bölücü Terör Örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir. Konu ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı doğrultusunda adli tahkikata başlanmıştır.

Ayrıca icra edilen yol arama ve kontrol faaliyetlerinde, 22 Ağustos 2015 tarihinde Dicle İlçesi Yeşiltepe Mahallesi bölgesinde PKK, Bölücü Terör Örgütü mensuplarına çeşitli tıbbi malzeme giysi ve doküman 23 adet gazlı bez, 3 adet plaster bant, 2 paket ağrı kesici, 1 şişe tentürdiyot, 2 adet gazete, 1 adet puşi götüren 2 şüpheli yakalanmış ve sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmış, 24 Ağustos 2015 tarihinde ise bir PKK, Bölücü Terör Örgütü mensubu silahsız ve teçhizatsız olarak komutanlığımıza teslim olmuştur. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde, sosyal, ekonomik gelişmesini sağlamak, ayrıca güvenli bir şekilde seyahat etmeleri amacıyla terör ile mücadeleye yönelik çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir.

BİTLİS'TE 8 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Edinilen bilgiye göre, geçen günlerde terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonlarda, Hizan ilçesindeki bir kamp imha edildi. Operasyonlarda çıkan çatışmalarda 8 terörist öldürülürken, 7’si yaralandı. Dört asker ise hafif şekilde yaralanarak tedavi altına alındı.

DHA & İHA