33 Yıl Önce Meydana Gelen Heyelanda Ölen 40 Kişiye Fidan Dikimli Anma

33 Yıl Önce Meydana Gelen Heyelanda Ölen 40 Kişiye Fidan Dikimli Anma

KAYSERİ'nin Develi İlçesi Ayvazhacı Köyü'nde 1980 yılında 40 kişinin ölümüne neden olan heyelanın meydana geldiği alana, ölenlerin yakınları tarafında...

KAYSERİ'nin Develi İlçesi Ayvazhacı Köyü'nde 1980 yılında 40 kişinin ölümüne neden olan heyelanın meydana geldiği alana, ölenlerin yakınları tarafından 40 çam fidanı dikip mevlit okutuldu.

Develi'nin Ayvazhacı Köyü'nde 28 Mart 1980 tarihinde meydana gelen heyelanda taş ve toprak yığınları altında kalan 40 kişi yaşamını yitirdi. Köy sakinleri, 33 yıl önce yitirdikleri yakınları için Kuran-ı Kerim okuttu. Ardından da heyelanın meydana geldiği alana 40 çam fidanı dikti.

Ayvazhacı Köyü Yardımlaşma Derneği Başkanı Feramuz Serçe öncülüğünde, köy muhtarlığı ve Develi Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen etkinlikte bin kişiye etli nohut pilav ve ayran ikram edildi. Etkinliğe Develi Belediye Başkanvekili İsmail Develioğlu, AK Parti Develi İlçe Başkanı Mehmet Durukan, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Tuna, Belediye Meclis üyeleri, komşu köylerin muhtarları ve köylüler katıldı.

NÖ(OE/COŞ)