350 metrelik üst geçit kısalacak !

350 metrelik üst geçit kısalacak !

Yayaların 50 metrelik mesafeyi 350 metre yürüyerek geçtiği üst geçide düz bir merdiven eklenecek.

Trabzon’da 350 metre uzunluğundaki döner merdivenli üst geçide, yayaların daha rahat kullanması için düz bir merdiven daha eklenecek. Yayalar 50 metrelik mesafeyi yaklaşık 350 metre yürüyerek tamamlamak zorunda kalıyor. Özellikle yaşlıların karşıya geçmesi 10 dakika sürüyor...

Karadeniz Sahil Yolu'nun Faroz Balıkçı Barınağı yakınındaki güzergâhta yaşanan trafik kazalarının ardından yayaların güvenliği için bölgeye üst geçit yaptırıldı. Üst geçidi kullananlar, yolun karşısına geçmek için 50 metrelik mesafeyi yaklaşık 350 metre yürüyerek tamamlamak zorunda kalıyor. Engelli ve yaşlıların daha rahat kullanabilmeleri amacıyla zemini düz olarak yapılan ve her iki yönünde üçer kat merdiven bulunan üst geçidin oldukça uzun olması nedeniyle ek merdiven yapılmasına karar verildi. Ekipler, üst geçidin her iki yönünde 15'er metre uzunluğunda ek merdiven yapımına başladı.

‘Yaşlıların geçmesi 10 dakika sürüyor’

Faroz Mahallesi'nde yaşayan Cemil Yaşar Batur, üst geçidin uzun olmasına bir anlam veremediğini ifade etti. Batur, "Daha kısa olsaydı elbette ki bizim için daha iyi olurdu. Artık deyim yerindeyse saçlarım ağarmaya başladı. Yaklaşık 350 metre az bir mesafe değil. Eskiden yol ortasında bulunan demir bariyerlerden geçiyorduk ve tehlikeliydi. Üst geçit iyi oldu ama çok uzun" diye konuştu. Faroz Balıkçı Barınağı'nda balıkçılık yapan Aydın Tapar da evinin bu mahallede olması nedeniyle sürekli olarak üst geçidi kullandığını belirterek, "Çok katlı ve dönemeçli olması insanı yoruyor. Yaşlı bir insanın yavaş bir şekilde bu üst geçitten karşıya geçmesi neredeyse 10 dakikayı bulur" ifadesini kullandı.