4.000 TL maaşla Google'ın kamerası olun !

4.000 TL maaşla Google'ın kamerası olun !
Güncelleme:

Sırta takılıp gezdirilen bu özel çanta ile ayda 4.000 TL maaş kazanmak mümkün..

İnternet kullanıcılarının Google haritası üzerinden 360 derecelik panoramik bir görüş açısıyla gezmesini sağlayan ‘Google Street View’ fotoğraf çekimleri için kullanılan sırt çantası ’Trekker’ ilk kez Türkiye’ye geldi. Özel olarak hazırlanmış ve otomobillerin giremediği yerler için tasarlanan Street View Trekker’ı Hürriyet gazetesinden Ahmet Can İstanbul’da test etti. 18 kilogram ağırlığı ve farklı açılara bakan 15 kamera bulunan Street View Trekker ile İstanbul’u gezdiler.

İşte o izlenimler:

2.5 SANİYEDE BİR ÇEKİYOR


Genç yaşlı demeden herkesin dikkatini üzerine çeken Street View Trekker’ın üzerinde ki kameralar her 2.5 saniyede bir fotoğraf çekiyor. Çekilen fotoğraflar ise özel bir kablo ile anında özel harddiske yükleniyor. Trekker, bir yandan tüm bu işlemler yaparken diğer yandan da üzerinde bulunan özel GPS antenleriyle gezilen yerleri adım adım kaydediyor. Toplanan görüntüler, gezi sonunda Google’ın Silikon Vadisi’ndeki merkezine gönderiliyor. Ham fotoğraflar burada birleştiriliyor. Ancak bu birleştirme sırasında çok ciddi bir yazılım çalıştırılıyor ve insan yüzleri, araç plakaları gibi kişisel veriler bulanık hale getiriliyor.

1500 DOLAR MAAŞ

Google, Trekker ile çekimler için özel kuruyor ve her yıl bu ekibi genişletiyor. Paylaşılan bilgilere göre Google, Street View Trekker ile gezenlere aylık 1500 dolar (yaklaşık 4 bin TL) para ödüyor. Ancak bu iş o kadar da kolay değil. Hem cihazın ağırlığı kullanan kişiyi çok çabuk yoruyor hem de tüm ağırlığın üstte yer almasından dolayı denge kaybedilebiliyor. Bu yüzden de Trekker’ı kullanabilmek için öncelikle fiziksel olarak güçlü olmak gerekiyor. 18 kilogram ağırlığında olan cihazın şarjı yaklaşık 8 saat kadar gidiyor. Bu da Trekker kullanıcısının günde 8 saat boyunca çekim yapacağı anlamına geliyor. Bunun yanı sıra Google’ın ‘trekker’ ile görüntü alması sanıldığı kadar kolay değil. Özel izinlerle çalıştırılabilen Google Trekker için çekim yapılacak konuyla ilgili bakanlıklardan ve diğer kamu kuruluşlarından izin alınması gerekiyor. Trekker ile askeri alanların çekilmesi ise kesinlikle yasak.

SIRT ÇANTASININ ÖZELLİKLERİ

1) GPS Anteni
2) 15 adet özel yapım 5.1 mm kamera lensi
3) Lenslerin buğulanması önleyici
4) Buğu önleyici tüp
5) Güç ve veri kablosu
6) USB girişi
7) Açıp kapatma tuşu
8) Şarj girişi