• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 57.079
  • Dolar
  • 1,8245
  • Euro
  • 2,3295
  • Altın
  • 623,04
  • Ankara : 12 °C
  • İstanbul : 15 °C
  • İzmir : 13 °C
  • Adana : 18 °C
  • Antalya : 15 °C
  • Diyarbakır : 13 °C
İstanbul bugün büyük bir tehlike atlattı !
Kadıköy’de yine arı dehşeti
Atama bekleyen öğretmenler dikkat
Maliye ordu kurdu, size geliyor !
Sivas HaberleriDiğer İller
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

4 Eylül Barajı dondu

4 Eylül Barajı dondu
Aşırı soğuklar nedeni ile Kızılırmak ve kentin şebeke suyu ihtiyacını karşılayan 4 Eylül Barajı dondu.
01 Şubat 2012 / 14:36

Hafta başından beri devam eden kar yağışının durmasının ardından Sivas’ta bu kez soğuk hava etkili olmaya başladı. Sabah saatlerinde kent merkezinde hava sıcaklığı eksi 17 dereceye kadar düştü.

Hava sıcaklığının hissedilir derecede düşmesi nedeni ile Sivas buz kent görüntüsüne büründü. Türkiye’nin en uzun nehri özelliğine sahip olan Kızılırmak’ın kent merkezinden geçen bölümleri buzla kaplandı.

Soğuk, baraj ve gölleri de etkiledi. Kent merkezinden 10 kilometre mesafede bulunan ve şehrin şebeke suyu ihtiyacını karşılayan 4 Eylül Barajı’nın yüzeyi de tamamen buzla kaplandı. Kar kalınlığının yüksek kesimlerde 1 metre, kent merkezinde ise yarım metreyi bulduğu görüldü. Hafik İlçesi’ndeki Hafik Gölü, Zara İlçesi yakınlarındaki Tödürge Gölü de soğuk hava nedeni ile buz tuttu. Meteoroloji verilerine göre kent merkezinde yarın hava sıcaklığı eksi 20’lere kadar düşecek.

Öte yandan şehirlerarası yollarda buzlanma nedeni ile karayolları ekiplerinin tuzlama çalışması yaptığı bildirildi. Sürücülere zincin kullanmaları uyarısı yapıldı. Bugün itibariyle Sivas genelinde 331 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Özel İdare Müdürlüğü ekipleri de yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

MAHALLE ARALARINDA KIZAK KEYFİ

Kar yağışının etkisini kaybetmesi sonrası bugün yüzünü gösteren güneş, öğlen saatlerinde sıcaklığı eksi 10 derecelere kadar yükseltti. Güneşli havayı fırsat bilen çocuklar ise mahalle aralarındaki yokuşları kayak pistine çevirdi. Derme çatma yaptıkları kızaklar ve naylon poşet ve bidonlar ile kayan çocuklar keyifli anlar yaşadı.  (Hürriyet)

214
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere ilk yorum yapan siz olun.
MANŞETLER
CHP ve BDP'den Erdoğan'a ağır salvolar !İki deprem arasında ilginç benzerlik !TTNET, YALIN NETLİMİTSİZ PAKETÇağlayan'da silahlı saldırı !Deniz Seki'ye 2. hapis cezası !Beşiktaş'tan yalanlama geldiKene kabusu geri döndü !Günün Karesi: Şehit babayla başbaşa...Bacağından bıçaklandı !20 günlük bebeği ile eşini kesti !
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim