- IMKB

- 57.079
- Dolar

- 1,8245
- Euro

- 2,3295
- Altın

- 623,04
- Ankara : 12 °C
- İstanbul : 15 °C
- İzmir : 13 °C
- Adana : 18 °C
- Antalya : 15 °C
- Diyarbakır : 13 °C
4 MİT'çiye yakalama emri !

KCK soruşturmasını yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya tarafından 8 Şubat Çarşamba günü ifade vermeye çağrılan ancak gitmeyen eski MİT Müsteşarı Emre Taner, eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş, MİT Müsteşar Yardımcıları Yaşar Yıldırım ile Hüseyin Kuzuoğlu hakkında yakalama emri çıkarıldı.
Karar, Sarıkaya’nın talebi üzerine İstanbul nöbetçi 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi üye hâkimi Mesut Özcan tarafından alındı. 4 MİT’çi görüldükleri yerde yakalanarak savcılığa çıkarılacaklar. Aynı soruşturma kapsamında ifade vermeye çağrılan ancak gelmeyen MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadesinin alınması için ise Ankara özel yetkili Cumhuriyet Savcılığı’na talimat yazıldı. Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadesinin alınması için özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Hüseyin Görüşen’i, dün sabah bizzat telefonla arayıp ön bilgi verdi, sonra ifade işlemlerinin başlatılması için “talimat” yazısını faksladı. Ankara Savcılığı yetkilileri kendilerine ulaşan “talimat” talebinin gereğinin hukuki çerçevede yerine getirileceğini, özel bir uygulama yapılmayacağını, adı geçen kişinin ifade için savcılık makamına davet edileceğini, ev veya çalıştıkları kuruma gidilmeyeceğini belirttiler. Başbakanlık MİT Hukuk Müşavirliği’nin, Fidan’ın da arasında bulunduğu 5 MİT’çi hakkında yetkisizlik ve görevsizlik verilmesine ilişkin talebi ise dikkate alınmadı. İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Savcılığı, önceki gün gönderilen dilekçeye ilişkin herhangi bir işlem yapılmamasına karar verdi.
Polis tebligata gitti
Savcılığın yakalama kararı çıkarmasının ardından polis, dün saat 15.00’te Beşiktaş’taki MİT İstanbul Bölge Müdür-lüğü’ne gitti. Yakalama kararları olan Müsteşar Yardımcıları Yıldırım ve Kuzuoğlu’nun orada olmadığını öğrenen polis, tutanak tutarak binadan ayrıldı. Ankara polisi de Yenimahalle’deki MİT Müsteşarlığı’na giderek yakalama kararını tebliğ etti. Ayrıca eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş’in de evine gidildi. (Vatan)
- Bugün
- Dün
- Bu Hafta
- Bu Ay
- Arınç: ''Sayın demek normal bir ifade''
- İstanbul bugün büyük bir tehlike atlattı !
- Seks yapmanın en ideal saati!
- PKK yine imam öldürdü !
- Erdoğan memurlar için son sözü söyledi
- Özcan'ın annesi ortalığı karıştırdı !
- ''Memurun grev hakkı yok''
- 29 ile Süper Başkan geliyor!
- Kazadan aşk doğdu
- Ruşen Çakır’dan Cemaat’e: Susmayacağım !
Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim








Sporun doğru adresi
Kadinlara çok özel bir haber
Medyanın 24 saat açık kafesi












































Bu habere 1 yorum yapıldı.
Erzincan MİT binasına Başbakanlık izni olmadan girilirken Müsteşarlık ve Başbakanlık dan ses çıkmadı.Keser döner sap döner sıra size gelince ifade zor gelmesin.Terörle mücadeleyi Çatışarak değilde Vatanını satarak yapıyorlarsa SORGULANMALILAR.Buvatan pazarlıkla değil ŞEHİT kanlarıyla alındı.Şimdi Savcıların yetkisi alınırsa Vatanı hükümet mi satıyor demektir.Halk Sandıkta cevaplar.
BeğendimBeğenmedim