41 öğretmen gözaltına alındı

41 öğretmen gözaltına alındı

Konya'da FETÖ soruşturması kapsamında 41 öğretmen daha gözaltına alındı.

Konya'da FETÖ/PDY (Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması) soruşturması kapsamında aralarında kadınlarında bulunduğu 41 öğretmen gözaltına alındı. Öğretmenlerin örgütün "ByLock" adlı haberleşme programını kullandığı iddia edildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında daha önce açığa alınan 54 öğretmen hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Bunun üzerine bugün Terörle Mücadele Şubesi polisleri tarafından daha önce belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında kadınların da bulunduğu 41 öğretmen gözaltına alındı. Şüphelilerin örgütün "ByLock" haberleşme programını kullandığı iddia edildi. Gözaltına alınan öğretmenler Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

Konya Valiliği de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bugüne kadar 1379 kişinin görevden uzaklaştırıldığını, 1144 kişinin tutuklandığını ve 1941 kişinin de devlet memurluğundan ihraç edildiğini açıkladı.

DHA