47 yıllık evlilik iptal oldu

47 yıllık evlilik iptal oldu

Ordu'nun Fatsa ilçesinde ilginç bir olay yaşandı.

Ordu’nun Fatsa ilçesine bağlı Yassıbahçe köyünde ikamet eden Cevat Günaydın (68) ile eşi Hanife Günaydın’ın evlilikleri mahkeme tarafından “dayın-yeğen ilişkisi” gerekçesiyle iptal edildi.

47 yıllık eşi ile evliliklerinin iptal olmasının şokunu yaşayan çift, dayı-yeğen olmadıklarını, sorunun büyüklerinin isim benzerliğinden kaynaklandığını söylediler.

“İSİM BENZERLİĞİ VAR”

Cevat Günaydın, mahkemenin Hanife hanımı yeğeni olarak gösterdiğini belirterek, “Fakat mesele öyle değil. Gerekçe ‘dayın-yeğen ilişkisi’ şeklinde geçiyor ama öyle değil. Hanife hanım benim ne teyzemin kızı ne amcamın kızı ne dayımın ne de halamın kızı. Hanife hanım, benim babamın amcasının torunu oluyor. Babamın ismi Hasan, amcasının ismi de Hasan. Babamın amcasının kızını babama evlat göstermişler. Ama işin aslı bu değil. Mahkeme bizi ayıralı 5 ay oldu. Ben şimdi Nüfus Müdürlüğü’ne dilekçe verdim. Konuyu mahkemeye taşıyorum. Ben boşanalı 5 ay oldu ama beni daha mahkemeye de çağırmıyorlar” dedi.

“YAKIN AKRABALIK BİLE YOK”

Cevat Günaydın’ın kardeşi ise konuyla ilgili olarak, “Ağabeyimin babasının adı Hasan. Yengemin dedesi de Hasan. Dolayısıyla ağabeyimle yengem dayı-yeğen gibi görünüyor ve batıl evlilik olmuş oluyor. Normalde öyle değil aslında. Yakın akrabalık bile yok. Yengem, babamın amcasının torunu. Mahkeme böyle düşünmüş, ikisinin babasını bir düşünmüş. Bu iş Yargıtay’dan döndü, kesin olarak boşanmaya karar verildi. Şimdi Nüfus idaresini mahkemeye verdik” diye konuştu.

Cevat Günaydın, “Beni mahkeme boşadıysa düğünümü de mahkemenin yapması lazım” ifadelerini kullandı.

Cevat Günaydın sözlerine şöyle devam etti: “Mahkeme benim babamın amcasının kızı olan Ayşe’yi babama evlat gösteriyor. Fakat babamla Ayşe’nin arasında 5 yaş fark var. Bu da beni dava edilen nüfustan gelen dilekçede yazdığı halde beni mahkemeye veriyorlar. Hakim beni boşuyor ama 5 yaşındaki çocuğun çocuğu oluyor mu? Beni dinlemiyor nüfustan gelen adamı dinliyor. Ben daha mahkemeye gitmeyeceğimi söyledim.”

Yassıbahçe Köyü Muhtarı Mehmet Ali Dereli ise Cevat Günaydın ile eşi Hanife Günaydın’ın evlilik iptalini duyunca çok şaşırdığını ifade ederek, “Ben bildim bileli bunlar evliler. Madem öyle bir şey olacaktı bu zamana kadar neden olmadı? Şimdi Hanife hanım beraber yaşadığı Cevat Günaydın’ın haklarından yararlanamayacak. Bu nasıl iş anlamış değilim” diye konuştu.

Konuyla ilgili Fatsa İlçe Nüfus Müdürlüğü bir açıklama yapmadı.