5 dakikada tank kullanmayı öğrenen Rizeli o anları anlattı

5 dakikada tank kullanmayı öğrenen Rizeli o anları anlattı

Darbe girişiminde tankı ele geçiren kamyon şoförü ve vinç operatörü Mehmet Köse, o anları anlattı.

Darbe girişimi sırasında hainlerin kullandığı tankı vatandaşların ele geçirmesinin ardından kullanan kamyon şoförü ve vinç operatörü Mehmet Köse, 5 dakikada çalıştırmayı başardığını söyledi.

15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişimi sırasında görevde olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görevli kamyon şoförü Mehmet Köse'nin tank sürerken görüntüleri sosyal medyada geniş yankı bulmuştu.

Göztepe'de E-5 karayolu üzerinde bulunan tankı kullanan 4 çocuk sahibi Mehmet Köse, "Bu olaylar duyulur duyulmaz göreve çağrıldım. Ben Büyükşehir Belediyesinde kamyon şoförü olarak çalışıyorum. Sabaha kadar nöbetteydik. Sabaha karşı vatandaşlar tarafından ele geçirilen tankın yolda olduğu söylendi. Büyükşehir belediyesi vinç gönderdi. Gittik vincin 55 tonu kaldıramayacağını gördük. Bu esnada anahtarları istedim. İçine girdik. 5 dakikada çalıştırdım. Daha sonra kullandık" şeklinde konuştu.

Daha önce hiç tank kullanmadığını belirten Köse, "Askerliğimi komando olarak yaptım. Daha önce tankı ancak dışarıdan gördüm. Tereddüt ettin mi dersen hiç tereddüt etmedim. Normal bir araç gibi sürmeyi denedim ve başardım Allah'ın izni ile. Helikopterle uçak kullanmayı istiyorum Allah nasip ederse" diye konuştu.

Rizeli olan ve 1980 darbesinde de kendi memleketinden darbeye destek çıkmadığını dile getiren Köse, o gece görev yapan halka da demokrasiye sahip çıktığı için teşekkür etti.

İHA