5. Geleneksel Aliağa Kermesi Başladı

5. Geleneksel Aliağa Kermesi Başladı

İzmir'in Aliağa ilçesinde Aliağa Şehit Murat Yalvaç Erkek ve Yeni Mahalle Kız Öğrenci Yurtlarında kalan öğrencilerin geleneksel kermesi açıldı.

İzmir'in Aliağa ilçesinde Aliağa Şehit Murat Yalvaç Erkek ve Yeni Mahalle Kız Öğrenci Yurtlarında kalan öğrencilerin geleneksel kermesi açıldı.

Bu yıl 5'cisi gerçekleşen kermesin açılışı dualarla yapıldı. Aliağa Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan kermeste el emeği göz nuru ürünlerin yanı sıra yiyecek ürünleri de satışa sunuluyor. Bir hafta süreyle açık kalacağı belirtilen kermesin açılışına Aliağa İlçe Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kermes açılışında konuşan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, "Bu yıl 5.'si düzenlenen Aliağa kermesinin çocuklarımızın eğitimi adına ne kadar önem arz ettiğinin bilincindeyiz. Bunun içindir ki ilçemizde bu ve buna benzer sosyal yardımlaşma faaliyetlerinin olması bizleri sevindiriyor. Aliağa birçok konuda olduğu gibi hayır işlerinde de örnek bir kent olarak gösteriliyor. Halkımızın da bu tür faaliyetleri önemsemesi, desteklemesi bizleri ayrıca gururlandırıyor." dedi ve kermesin bereketli olmasını diledi.

YALVAÇ, "KATKI KOYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Kermes hakkında gazetecilere açıklama yapan Şehit Murat Yalvaç Öğrenci Yurdu Müdürü Abdülkadir Akçay ise, Aliağa'da geleneksel hale getirilen kermesin yurtta kalan öğrenciler yararına düzenlendiğini belirterek, şunları söyledi:

"Hayırsever vatandaşların destekleriyle, el emeği göz nuru, ortaya çıkarttıkları ürünler ile güzel bir kermes hazırladık. Kermesimizin bu yıl 5'cisini düzenliyoruz. Kermesimizi, Aliağa'da denizin kenarında, Cumhuriyet Meydanı'nda güzel bir havada gerçekleştirdik. Birçok yerde olmayan, kıl çadırının altında çok değerli misafirlerimizi ağırladık. Kermesimize katılım gösteren herkese çok teşekkür ediyorum"

Kaynak: İHA