5 İlin Alevi Dedelerinden Tunceli Üniversitesi’ne Ziyaret

5 İlin Alevi Dedelerinden Tunceli Üniversitesi’ne Ziyaret

Hamza Şeyh Dede Ocağı mensubu olan ve Afyonkarahisar, Kütahya, Eskişehir, Manisa ve İzmir'den Tunceli'ye gelen Alevi dedeleri, Tunceli Üniversitesi Rektörü...

Hamza Şeyh Dede Ocağı mensubu olan ve Afyonkarahisar, Kütahya, Eskişehir, Manisa ve İzmir'den Tunceli'ye gelen Alevi dedeleri, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek'i makamında ziyaret etti.

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek'i makamında ziyaret eden Alevi Dedeleri adına konuşan Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinden gelen Hamza Akgül Dede, misafirperverliklerinden dolayı Rektör İpek'e teşekkür etti. Dede, "Bizler Batı Anadolu'da Alevi Bektaşi inancının tarihi değerlerinden biri olan Şeyh Hamza Dede Ocağı mensupları olarak Tunceli ilinde, Üniversitenin misafiri olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Sayın rektörümüzün destek ve katkılarıyla ocağımızla ilgili sürdürülen bilimsel akademik içerikli külliyat çalışmasının erkanname yazımı için Tunceli'de bulunmaktayız. Ocağımızla ilgili böyle bir çalışmayı yazıya aktarırken buna ev sahipliği yaptığı için Tunceli Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Ubeyde İpek'e tüm ocak mensuplarımız adına adetten olduğu için değil, yürekten ve gönülden teşekkür ediyoruz. Anadolu kültür ve tarihinin yüzlerce yıllık önemli bir değerli olan Alevilik ile ilgili bilimsel akademik çalışmalara vermiş olduğu desteğin önemli olduğunu vurgulamak istiyor ve tekrardan kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

"ZİYARETİNİZLE BİZLERİ ONURLANDIRDINIZ"

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek ise, heyet üyelerinin gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı son derece mutlu olduklarını ve onları burada ağırlamanın sevincini yaşadıklarını kaydederek, şöyle konuştu:

"Öncelikle ziyaretleri ile bizleri ziyadesi ile onurlandıran Şeyh Hamza Dede Ocağı mensubu dedelerimize, aşıklarımıza, canlara tekrar hoş geldiniz diyor, Tunceli ilimizi ve üniversitemizi ziyaret ettikleri için çok teşekkür ediyorum. Alevi-Bektaşi inancında misafir çok kıymetli olup mihman olarak anılır, mihmanın Hazreti Ali'yi manevi olarak temsil ettiği kabul edilir. Biz Tunceli Üniversitesi olarak Batı Anadolu Aleviliğinin en önemli ocaklarından biri olan Şeyh Hamza Dede Ocağı üzerine bilimsel-akademik içerikte bir çalışma sürdürmekteyiz. Kıymetli misafirlerimiz de bu çalışma bağlamında bizleri ziyaret ettiler, bizleri onurlandırdılar."