5 kişinin cesedine ulaşıldı !

5 kişinin cesedine ulaşıldı !

Zap suyuna uçan kamyonet içindeki 5 kişinin cesedi bugün bulundu.

Hakkari- Çukurca Karayolunun 15’nci kilometresinde bulunan Vali Erdoğan Gürbüz çeşmesi yakınlarında Zap suyuna dün uçan kamyonet ve içerisindeki 5 kişinin cesedine bugün sabah saatlerinde ulaşıldı.

Hakkari'ye 15 kilometre uzaklıkta bulunan Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınında pazartesi günü Zap Suyu'na uçan kamyonette bulunan 5 kişinin cesedine bu sabah ulaşıldı. Kaza, dün saat 07.00 sıralarında Hakkari-Çukurca Karayolu'nun 15'inci kilometresinde bulunan Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında meydana geldi. Taşbaşı Köyü'nden taziye için Hakkari'ye gelen içerisinde Abdulkerim (60) ve kardeşi Hamit Erçak (50) ile akrabaları olan sürücü Mecit Erçak (65), Ali Dayan (30) ve eşi Feyziye Dayan'ın (30) bulunduğu kamyonet, sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi üzerine virajı alamayarak Zap Suyu'na uçtu.

29162927.jpg

Daha sonra da ekipler tarafından araç kapıları kesilerek cesetler bulundukları yerden çıkarıldı. Cesetler, torbalara bırakılarak ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, çalışmaları izleyen yakınları gözyaşlarına boğuldu. Ölenlerin yakınlarını, Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, Çukurca Belediye Başkanı Servet Tunç ve Hakkari Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi tesilli etti.

Bu arada, kazanın olduğu bölgede bariyerlerin olmaması sürücülerin tepkisine neden oldu. Hakkari'de Serbest Muhasebecilik yapan Cabbar Yakupoğlu, her yıl özellikle ilkbahar aylarında zap suyunun can aldığını belirterek, "Böyle bir yolda bariyer olmalı. Etrafı dağlarla çevrili olan yol çok dar. Yağışlı bir havada dağlardan kopan taşlar yola düşüyor ve sürücüler zor durumda kalıyor. Böyle bir durumda sürücüler de en ufak bir manevrada Zap Suyu'na düşüyor. Bu da can kaybına yol açmıyor. Sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz" dedi