5 Kişinin Öldüğü Gölet Yolu Kazasıyla İlgili Dsi, Özel İdare'yi Suçladı (2)

5 Kişinin Öldüğü Gölet Yolu Kazasıyla İlgili Dsi, Özel İdare'yi Suçladı (2)

Yıldızeli ilçesinde yaşanan kaza ile ilgili olarak DSİ'nin yaptığı açıklamanın ardından Sivas İl Özel İdare Müdürlüğü de açıklama yaptı.

ÖZEL İDARE DSİ'YE CEVAP VERDİ

Yıldızeli ilçesinde yaşanan kaza ile ilgili olarak DSİ'nin yaptığı açıklamanın ardından Sivas İl Özel İdare Müdürlüğü de açıklama yaptı. Yıldızeli Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturması devam ederken diğer kurumun açıklama yapması nedeni ile cevap verildiği belirtilen açıklamada, DSİ'nin yaptığı Çağlayan Göleti için başlatılan çalışmaların ardından Sivas İl Özel İdaresi yol ağında bulunan Yıldızeli-Kümbet Grup Yolunun, DSİ 19'ncu Bölge Müdürlüğü'ne yeni yol yapılması şartıyla devredildiği belirtilerek, "2013 yılında DSİ Bölge Müdürlüğü'nce yapılan yeni yol, hizmete açılmış ve gölet sahasında kalan eski yol proje kapsamında DSİ 19'ncu Bölge Müdürlüğü'ne devredilmiştir. İl Genel Meclis Başkanlığımızca alınan kararla yeni yol güzergahı belirlenerek kullanmaya başlatılmıştır.

DSİ 19'ncu Bölge Müdürlüğü'nce teslim edilen yolda Yıldızeli Kaymakamlığı kısmı bakım çalışması yapmak üzere 07 Mayıs 2015 tarihinden itibaren çalışmalara başlamıştır. Kısmı çalışma yapılırken bölgede yaşayan ve yolu kullanan vatandaşların mağdur olmaması için kaymakamlıkça alternatif yollar belirlenerek gerekli yönlendirme ve bilgilendirme hem kaymakamlık internet sitesinde, hem ilçe belediyesince anons edilmiştir. Ayrıca muhtarlarda aranarak bilgilendirilmiş, köylerde tutanak tutulmak kaydıyla ilan ve anonslar yapılmıştır. Kısmı çalışmalar yapılırken hem Yıldızeli-Ankara Karayolu Kümbet Köyü yol ayrımında hem de grup yolunun sonu olan Karakoç Köyü yol ayrımında gerekli trafik işaret levhaları konularak yol trafiğe kapatılmıştır" denildi. DSİ'NİN SORUMLULUĞUNDAKİ YOLDA TEDBİR YOK

Olayın yaşandığı eski yolun Çağlayan Göleti Projesi alanında kaldığı için Sivas DSİ 19. Bölge Müdürlüğü'ne terk edildiği ve Özel İdare Müdürlüğü yol ağından çıktığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi: "Dolayısıyla kazanın yaşandığı yolda Sivas İl Özel İdaresi'nin ne yetkisi ne de sorumluluğu kalmamıştır. Olay yaşandıktan sonra hem basına yansıyan hem de olaydan sonra tutulan tutanaklarda görülecektir ki göl alanında ve DSİ'nin sorumluluğuna devredilen alanda güvenlik tedbiri olmadığı, kullanım dışı bırakılan yolun başlangıç-bitiş kısmında ise trafiğe kapatıldığını gösterir herhangi bir bilgilendirme veya uyarı levhası bulunmadığı tespit edilmiştir. Yetkili ve görevli mercilerce açılan soruşturma gerçekleri ortaya çıkaracaktır. Kendi görev ve sorumluluk alanıyla ilgisi olmadığı halde, kaymakamlığımızca yürütülen yoldaki çalışmaları kazanın sebebi gibi ifade etmekle sorumluluktan kurtulmanın mümkün olunmayacağı bilinmelidir. Olayın meydana geldiği andan itibaren Yıldızeli Cumhuriyet Savcılığı'nca gerekli adli tahkikat başlamıştır. Bu kapsamda kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi gerekmektedir. Adli tahkikat devam ederken, kurumumuzun sorumluluğu olmayan bir tesiste yaşanan üzücü olay ile ilgili idaremizi suçlar şekilde açıklama verilmesi doğru değildir. Bu davranış hem devlet etiğine hem de kurum nezaketine uymamaktadır."

UYARI YAZISI GÖNDERİLMİŞ

İl Özel İdaresi'nin, ayrıca 4 Eylül 2014 tarihinde bölgede gölet inşaatı nedeni ile DSİ'nin köy yollarına verdiği zararlara dikkat çektiği, yapılan çalışmalarla ilgili bilge verilmesinin istendiği, aksi takdirde yaşanacak kazalardan kurumun sorumlu olmadığın dair uyarı yapıldığına dair resmi yazının da görseli paylaşıldı. Açıklamada olaydan duyulan üzüntü dile getirilerek, benzer olayların bir daha yaşanmaması temenni edildi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Doğan Haber Ajansı