5. Van Turizm ve Seyahat Fuarı

5. Van Turizm ve Seyahat Fuarı

Fuar, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı'nın katılımıyla açıldı

VAN (AA) - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, yatırımların yapılması ve Van'ın ekonomik olarak gelişerek, halkının refaha kavuşmasının, acıları mutlak suretle azaltacağını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO), Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile Ajans Asya Fuarcılık işbirliğiyle Orta Doğu Ekspo Fuar ve Kongre Merkezinde (OFKM) düzenlenen "5. Van Turizm ve Seyahat Fuarı", 8'i yurt dışından 80 firmanın katılımıyla açıldı.

Arıcı, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, herkesin dilek ve temennisinin Van'ın, bulunduğu yerden daha yükseğe, ileriye gitmesi olduğunu belirtti.

Bakanlık olarak kentin hak ettiği yere ulaşması için her türlü desteği sağladıklarını ifade eden Arıcı, kısa süre önce hizmete giren fuar ve kongre merkezinin kente ve bölgeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Arıcı, Van'ın sahip olduğu potansiyelle turizmde yıldızı parlayan iller arasında olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Fuar alanları, müzelerimiz ve diğer kuruluşların yaptığı tesislerle kent, büyük bir atılım içerisindedir. Sahip olduğu potansiyelle turizmde yıldızı parlayan aday illerimizin içerisinde ilk sırada gelen Van'da, bir yıllık aranın ardından uluslararası Van Turizm ve Seyahat Fuarı'nın birkez daha düzenlemesinin mutlululuğunu yaşıyoruz. 2011 yılında büyük bir acı yaşayan Van ilimizin, halkımızın yardımlaşma konusundaki güzel tutumu ve devlet yatırımlarıyla hızla yaralarını sardığını görmekten çok mutluyum. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak fuarın amacına ulaşabilmesi, bölgenin kültür ve turizm değerlerinin yurt dışında etkin şekilde tanıtılması için 8 ülkeden 15 basın mensubunu davet ederek bu gayeyi sağlamaktayız. Bu Van'ın tanıtımı için, uluslararası fuarlarda tanıtımı için önümüzdeki yıllarda da devam edecektir. Van'ın inanç turizminin artırılması açısından Akdamar Kilisesi ve Süleyman Han Camisi restore edilerek hizmete açıldı. Yapımı ve eserlerin taşınmasıyla ülkemizin büyük müzeleri arasında yer alacak Van Müzesi de turist potansiyelinin artışını tetikleyecektir. Bakanlık olarak hazırlanan projelerle desteklerimizi belediyelerimiz vasıtasıyla vermekteyiz. Van'ın turizm kenti olması için elimizden ne geliyorsa yapmaya her zaman hazırız." 

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ise tüm meslek örgütlerinin sürekli, kentin turizm potansiyeli üzerinde durduğunu dile getirdi.

Kısmi eksikler olmasına rağmen yeni bir kongre merkezinde böyle bir fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Kaya, Büyükşehir Belediyesi olarak kentin turizmi için bütün gayreti gösterdiklerini, bundan sonra da gösterecekleri sözünü verdi. Kaya, son zamanlarda ilde yayılan "yatırımcıların kaçtığı" yönündeki söylentiyi hatırlatarak, "Belki yeri değil ama son dönemlerde kentimiz üzerinde birtakım spekülasyonların yatırımcıyı caydırdığı, yatırımcının kendini geri çektiği, Van'dan uzaklaştığı ve uzak tutulması için farklı odakların devreye girdiği söyleniyor. Emin olun iki gün önce Van'ın en işlek Maraş Caddesi'nde gezdim. Bu söylentiye maruz kalmış hiç kimseyle karşılaşmadım" dedi.

Konuşmaların ardından fuarın açılışını yapan Arıcı ve Kaya, stantları gezerek firma temsilcilerinden bilgi aldı.

Açılışa Vali Vekili İbrahim Özkan, AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, öteki ilgililer, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.