50 milyon kişi satın aldı

50 milyon kişi satın aldı
Güncelleme:

Oyun severlerin merakla beklediği GTA 5 oyunu 50 milyondan fazla kişi tarafından satın alındı.

Take-Two Interactive, 31 Mart’ta sona eren dördüncü mali çeyrek ve 2015 mali yılı raporlarını yayımladı. Raporun en çarpıcı kısmı ise milyonlarca insanın ekrandan gözlerini alamamasına neden olan GTA 5'in bugüne dek 50 milyonu aşkın adet satıldığı bilgisiydi.

Raporların en dikkat çekici yanı ise firmanın piyasaya sürdüğü oyunların satış rakamlarıydı. Özellikle GTA V’in satış rakamları oldukça merak ediliyordu. Mali raporun yayınlanmasıyla birlikte bu merak son buldu. Rapora göre, GTA V dünya çapında 52 milyon satış rakamını geride bıraktı. Bu rakam, oyunun hem PC hem de konsol satışlarını kapsıyor. Take-Two Interactive’in yayımladığı mali raporlarla birlikte firmanın diğer oyunlarının satış rakamları da ortaya çıktı.

Rapora göre Borderlands 25 milyon, NBA 2K15 7 milyon, WWE 2K15 3 milyon ve Evolve 2.5 milyon satış rakamına ulaştı. Mali raporla birlikte Take-Two Interactive, NBA 2K16 ve WWE 2K16 oyununu da duyurdu. Yapılan duyuruya göre NBA 2K16 PC, konsollar ve mobil cihazlar için piyasaya sürülecek. Take-Two Interactive, NBA 2K16 için net bir çıkış tarihi vermemekle birlikte oyunun önümüzdeki sonbaharda çıkacağını belirtti. WWE 2K16 ise, 27 Ekim’de Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360 ve Xbox One için çıkış yapacak.

Etiketler gta 5 50 milyon