500 bin bilgisayar siber tehlike altında

500 bin bilgisayar siber tehlike altında
Güncelleme:

500 binden fazla bilgisayara yayılan zararlı bir yazılım ortaya çıktı.

Antivirüs yazılım şirketi ESET, Linux işletim sistemini hedefleyerek 25 bin sunucuyu etkisi altına alan bir siber suç yapılanmasını ortaya çıkardı. “Operasyon Windigo” adı verilen bu yapılanmada etkilenen sunucuların 500 binden fazla bilgisayara zararlı yazılım yayıldığı belirlendi.

Zararlı yazılımın Türkiyede sınırlı sayıda sunucuya bulaştığı ifade eden ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, kullanıcıların hesaplarına her gün 35 milyondan fazla spam mesaj gönderildiğini söyledi.

Bundaki amacın reklamlara sahte tıklamalar oluşturarak gelir elde etmek olduğunu kaydeden Akkoyunlu, “Bu zararlı yazılım web sunucularına bulaşıyor ve o sayfaya erişen kullanıcıların bilgisayarlarına, bilgileri dışında zararlı uygulamalar yüklenmesine neden oluyor” dedi. İlk kez 2011’de izine rastlanan ancak yıllar içinde oldukça büyük ve karmaşık bir yapıya sahip olduğu tespit edilen “Operasyon Windigo”nun ABD, Almanya, İngiltere ve Fransa’da bulunan ve Linux üzerinden çalışan sunucuları hedef aldığı belirlendi.