52 yıldır sevdiği kadını bekliyor !

52 yıldır sevdiği kadını bekliyor !

Ağrılı bu yaşlı adam, başlık parası yüzünden evlenemediği kadını 52 yıldır beklemeye devam ediyor.

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde yaşayan 68 yaşındaki Memiş Orhan Turan, başlık parası yüzünden kavuşamadığı sevdiği kadını 52 yıldır bekliyor. Taşlıçay’da yalnız yaşayan ve geçimini oto yıkama işi ile sağlayan Turan, sevdiği kadına kavuşamamanın her zaman içinde bir dert olduğunu ve aşık olduğu kadına sürekli şiirler yazdığını söyledi. Turan, şöyle konuştu:

"BAŞLIK PARASI YÜZÜNDEN ALAMADIM"

"Aynı mahallede oturduğumuz ve çok sevdiğim bir kızla evlenecektik. Sevdiğim kız benim gözümde dünyanın en iyi, en güzel, en namuslu, en vicdanlı ve en merhametli insanıydı. O zamanlar maddi durumumuz iyi değildi. Kızın babasının istediği başlık parası yüzünden sevdiğim kızı alamadım ve içimde bir dert olarak kaldı her zaman. Benim için dünya bir tarafa sevdiğim kız bir tarafa. Aşık olduğum kadın için sürekli şiirler yazıp onun için türküler söylüyorum."

1-20160214122917.jpg

"52 YILDIR SEVDİĞİM KADINI BEKLİYORUM"

Oturduğu evin kapısının her çalındığında sevdiği kadının gelmiş olma hayalini kurduğunu belirten Turan, "Her gün kapım çalındığında ’sevdiğim kadın mı geldi?’ diyerek kapıyı açıyorum. Bir umutla sevdiğim kadını bekliyorum. Bıkmadan usanmadan 52 yıldır ’sevdiğim kadın gelecek ve kavuşacağız’ diye bekliyorum" dedi. Sevdiği kadının da kimseyle evlenmediğini öğrendiğini anlatan Turan, şunları kaydetti:

"SEVDİĞİM KADIN DA KİMSEYLE EVLENMEMİŞ"

"Sevdiğim kadının izini aradım, buldum ve Hatay’a yanına gittim. Sevdiğim kadın da kimseyle evlenmemiş ve bu zamana kadar bekar yaşamış. İkimiz de yemin ettik, isimlerimizi kimseye söylemeyeceğiz. Ölene kadar bu sır ikimizde kalacak. Birbirimizi kalpten, gönülden, candan, ruhtan ve bedenen çok sevdik. Sevdiğim kadın benden canımı istese tereddütsüz veririm. Benim Allah’tan sadece bir duam var. Allah ikimizi de yalnız koymasın ve sevdiğim kadın hep mutlu olsun. Biz birbirimizi bekliyoruz ve ben ölene kadar da onu beklemeye devam edeceğim."

2-20160214122917.jpg

"ASLA YALAN SÖYLEMESİNLER"

Gençlere de tavsiyede bulunan Turan, "Gençler birisini sevdiği zaman sevdiği kişiyi mutlu etmek için asla yalan söylemesinler. Her zaman gerçekçi olsunlar. Allah, insan gibi gerçekten ve yalansız sevenleri hiçbir zaman ayırmasın diye dua ediyorum" diye konuştu.