6 yaşında çocuğa istismar davası başladı

6 yaşında çocuğa istismar davası başladı

Manisa'da iki yıl önce 6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara maruz kalmasına ilişkin dava başladı.

Manisa'da iki yıl önce 6 yaşındaki kız çocuğu İ.'nin 68 yaşındaki P.Ö.A. tarafından cinsel istismara maruz kalmasına ilişkin dava 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

İfadesi alınan anne N., olaydan sonra kızının sağlığının bozulduğunu kaydederek, "İki kez travma atlattı. 'Ben ölmek istiyorum, yaşamak istemiyorum' diyerek, intihara teşebbüs etti" dedi.

Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması 23 Ekim’de görüldü. Çocuğu iki kez cinsel amaçla okşayıp öptüğü, cinsel organını gösterip öpmesini istediği ileri sürülen ve ‘çocuğun cinsel istismarı’ iddiasıyla en az on beş yıl hapis istemiyle yargılanan P.Ö.A., mahkemede alınan ifadesinde, hakkındaki tüm iddiaları reddetti. 

Yaşadığı Ahmetli ilçesindeki kadınların 20 Eylül 2011’de evlerinde makarna kesmek için toplandığını, küçük İ.’nin de anneannesiyle birlikte geldiğini anlattı. Kadınları eve bıraktıktan sonra dışarıya çıktığını, sonra kadınları alıp aracıyla geri bıraktığını kaydeden A., “Ben o gün mağdureyi getirip götürdüğümde gördüm. Bunun dışında görmedim. Evde ayrı odada kalmadık. Bunun dışında, mağdurenin evime geldiğini bilmiyorum” dedi. Bir süre sonra küçük İ.’nin anne ve babasıyla Antalya’ya taşındığını kaydeden A., “Geri döndükten sonra babayla birkaç kez karşılaştım. Hal hatır sordum. Bazen yanında mağdure de vardı” diye konuştu.
En son, 27 Mayıs 2014’te inşaatının karşısındaki çay ocağında iki arkadaşıyla otururken İ.’yi gördüğünü belirten P.Ö., “Mağdure beni gördüğünde gülümsedi. Nereye gittiğini sordum. ‘Okula’ dedi. Başka bir söz söylemedim. Söylesem yanımdakiler duyardı. Bir gün sonra da çim saha yakınlarında mağdure yine beni gördü ve gülümsedi. ‘Annen neden benimle konuşmuyor?’ dedim. Bu karşılaşmamızdan bir süre önce baba ve anneyi sağlık ocağında görmüştüm. ‘Geçmiş olsun’ dememe rağmen anne benimle konuşmamıştı. Bu nedenle sordum. Hakkımda böyle bir iddia olduğunu karakolda öğrendim. Daha önce eşimden ve çevremden duymamıştım. Son güne kadar anne ve baba, benim eşimle konuşuyorlardı” dedi.

ANNE: TACİZİ BANA ANLATTI
Bugün 8 yaşında olan İ.’nin annesi N. ise kızının kendisine gelerek tacizi anlattığını aktardı. Kızıyla birlikte birçok kez sanık P.Ö.’nün evine gittiklerini kaydeden anne, “Evde kızımı sanıkla televizyon izlemeleri için aynı odada bıraktığımız çok olmuştu. Aklıma sanığın böyle bir şey yapacağı gelmediği için aynı odada bırakıyordum” diye konuştu. Alanya’dan döndükten sonra kızının ağlayarak kendisinin yanına geldiğini kaydeden anne, “Sanığın kendisine, ‘Annenler neden gelmiyor, öpüştüğümüzü onlara söyledin mi?” dediğini ifade etti. Kızının bir sonraki gün de ağlayarak geldiğini belirten anne, “Sanığın kendisine, ‘Rüyanda öpüştüğümüzü görürsen bana anlat’ dediğini anlattı” diye konuştu. Olaylardan sonra kızının sağlığının bozulduğunu kaydeden anne, “İki kez travma atlattı. ‘Ben ölmek istiyorum, yaşamak istemiyorum, ben o adamı gördüm’ diyerek, intihara teşebbüs etti. Celal Bayar Üniversitesi’nde tedavisi devam etmektedir. Olumsuz etkilenmemesi için duruşmaya gelmedi” dedi.

 Mahkeme heyeti, mağdurenin muayenesi için Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu’nun 1 Aralık 2014’e randevu verildiğini kaydederek, raporun beklenmesini kararlaştırdı. Olayın üzerinden çok uzun bir zaman geçmiş olması ve sanığın duruşmayı gelmiş olması göz önünde bulundurularak, tutuklama talebi reddedildi ve duruşma, 25 Aralık 2014’e bırakıldı.