7 Haziran sonrası için korkutan kehanet !

7 Haziran sonrası için korkutan kehanet !

Hatay'da konuşan HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "HDP barajı aşamazsa AK Parti seçimden sonra Suriye'ye savaş ilan edecek." dedi.

HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "HDP barajı aşamazsa AK Parti seçimden sonra Suriye'ye savaş ilan edecek. Orada tampon bölge oluşacak, arkasından Türk ordusu Suriye'ye sokulacak. Türkiye büyük bir felakete sürüklenecek. Bunu da önlemenin tek yolu HDP'nin barajı aşmasıdır." dedi.

'KENDİLER, DAHA İYİ BİLİYOR'

Demirtaş hükümete yüklendiği konuşmasına Gezi olaylarının yıldönümü dolayısıyla olaylarda hayatlarını kaybedenlere başsağlığı dileyerek başladı. Demirtaş, "Gezide, Kobani'de, Roboski'de, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olaylarını hesabı 7 Haziran'da sorulacaktır. Bu nedenle bu kadar korkuyorlar. Panikteler, paçaları tutuşmuştur. Çünkü ne kadar büyük suçlara ve günahlara imza attıklarını kendileri bizden daha iyi biliyorlar." şeklinde konuştu.

'STAJYER BAŞBAKAN...'

Hükümeti Suriye politikaları noktasında eleştiren Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na "stajyer başbakan" sözleriyle seslendi. Demirtaş, "Suriye politikasında mezhepçilik yapılırsa yangına ve felakete büyük benzin dökülmüş olur dedik. Aman aman bu hatayı yapmayın dedik. O dönemde şimdinin stajyer başbakanı o dönemde dışişleri bakanı idi. Henüz staja başlamamıştı. O dönemde uyarıyorduk, sakın ola hata yapmayın, Suriye üzerinde bir mezhep üzerinden taraf tutmayın ve Suriye'deki radikal grupları desteklemeyin dedik. Biz HDP olarak gücümüz olur, halkın desteği olur, Parlamento'da güçlü bir şekilde sizin desteğinizle yer alırsak, hele hele iktidar olursak yapacağımız ilk iş Suriye'de ateşkes ilan edilmesini sağlamak olacaktır." ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ SURİYE'YE SAVAŞ İLAN EDECEK"

Seçimden sonra AK Parti'nin Suriye'ye savaş açacağını iddia eden Demirtaş, şöyle konuştu: "HDP barajı aşamazsa AK Parti seçimden sonra Suriye'ye savaş ilan edecek. Orada tampon bölge oluşacak, arkasından Türk ordusu Suriye'ye sokulacak. Havadan karadan rejime karşı savaşıyoruz adı altında Türkiye büyük bir felakete sürüklenecek. Bunu da önlemenin tek yolu HDP'nin barajı aşmasıdır."

Demirtaş, parti olarak daha önceden seçime girmedikleri için baraj riski ve kaygılarının bulunduğunu söyleyerek, "Bunu yadsımıyor, küçümsemiyorum. Ölçemiyoruz. Samimiyetle söylüyorum, hiçbir anket şirketi de ölçemiyor. Fakat HDP bıçak sırtında, ince bir matematik hesabıyla, hırsızlık oyunlarıyla, oy çalmayla baraj altında bırakılabilir. Bunu önlemenin tek yolu daha yüksek bir oyla barajı rahatlıkla aşarak hırsızlık yapabileceklerine imkan vermeyecek kadar güçlü birHDP oluşturmaktır." sözlerini kaydetti.

7 Haziran gecesinde yeni bir umudun doğacağının altını çizen Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti: "Kibirden burnu büyümüş olanlar, gece gündüz bize hakaret edenler, bu ülkede kendisine oy vermeyen herkesi düşman olarak görenler, inanın o akşam balkona değil pencereye çıkamayacaktır. Buna yürekten inanıyoruz. Bizim derdimiz Türkiye üzerindeki kara bulutları dağıtmaktır."

"SARAY'IN PENCERELERİ ZANGIR ZANGIR SALLANIYOR"

Türkiye'nin bütün direnenlerinin gümbür gümbür Saray'a yürüdüğünü söyleyen Demirtaş, "Saray'ın pencereleri titriyor artık. İşçilerin, emekçilerin ayak sesleri ile gençlerin sloganları ile Saray'ın pencereleri zangır zangır titriyor. Saray'daki de panik halinde. Ne yapacağını şaşırmış. Öbürünü saymıyorum bile. Stajyeri kendisinin de taktığı yok. Ama Saray'daki, her şeyin farkında. İktidarlarının sonunun geldiğini farkında. Bak dün dedim ki AKP politikası yapmak için hiçbir fırsatı kaçırmaz dedim, bugün çıktı itiraf etti. Evet dedi, milletim nereye çağırırsa ben giderim. O kadar mazlum o kadar mağdur. Yeter ki beni çağırın, yufka açmaya da gelirim diyor. AKP propagandası yapayım da ne olursa olsun. Derdi millet değil, derdi yufka da değil, AKP'nin adaylarını bile ben belirledim diyor. Bugün itiraf ediyor. Ama siz hazırlıklı olun, özellikle yufka açan kadınlar oklava elinizde hazır olun, her an gelebilir. AKP propagandasını yaptığında ne yapacağınızı biliyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Seçimlerde kadınlara büyük görevler düştüğünü söyleyen Demirtaş, "Seni başkan yaptırmayacağız" sözleriyle bitirdi. Demirtaş miting sonunda HDP'li milletvekili adayları ile miting alanına gelenleri selamlayarak alandan ayrıldı.