7. Kolordu Komutanı tutuklandı

7. Kolordu Komutanı tutuklandı

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin süren soruşturmada, Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklandı.

Diyarbakır'da darbe girişimi ile ilgili başlatılan soruşturma çerçevesine gözaltına alınan 7'nci Kolordu Komutanı İbrahim Yılmaz ve 2'nci Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine yönelik başlatılan soruşturma sürüyor. Soruşturma çerçevesinde, darbe girişiminden hemen sonra tutuklanan 2'nci Ordu Komutanı Adem Huduti'nin yerine vekaleten atanan ancak daha sonra adı sıkıyönetim listelerinde geçtiği için gözaltına alınan 7'nci Kolordu Komutanı İbrahim Yılmaz, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Yılmaz, savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Soruşturma çerçevesinde, Eskişehir'de gözaltına alınan ve adli kontrol kararıyla serbest bırakıldıktan sonra Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine bir kez daha gözaltına alınan 2'nci Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli de bugün sevk edildiği adliyede tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

İHA