7 yıldır otobüs durağının üzerinde yaşıyor

7 yıldır otobüs durağının üzerinde yaşıyor

Sevgilisi tarafından terk edilen Doğukan Kaya, 7 yıldır üzerinden hiç çıkmadığı otobüs durağında yaşıyor.

Sevgilisi tarafından terk edilen, neden terk edildiğini bir türlü öğrenemeyen ve hayata küsen Doğukan Kaya, üzerinden hiç çıkarmadığı çöp poşetiyle 7 yıldır otobüs durağının tepesinde yaşıyor.

Annesiyle babasının ayrı olduğu, ailesinin kendisini hiç arayıp sormadığını ve 7 yıldır durakta yaşadığını dile getiren Kaya, bir arkadaşının kıt kanaat yaptığı yardımla hayatını sürdürdüğünü söyledi.

Kendisini görenlerin çok şaşırdığını ifade eden Doğukan Kaya, ”Yaklaşık 7 senedir buradayım. Bir kıza aşık olduktan sonra biraz da delirdim galiba ben o sebepten dolayı terk etti. Ayrılmadık da beni terk etti ben de ondan sonra İstanbul’u terk ettim. İstanbul’u terk ettim bazı durumlardan dolayı büyük oyunlara geldim ve tövbe ettim İstanbul’a gitmeye. Bütün gün burada yatarak geçiyorum zamanımı. Geceleri yürüyorum kendimi yormak için vücudumun yorulduğunu hissedince de gelip yatıyorum burada. Şaşırıyor insanlar durağın üstünde yatan bir insan görünce” dedi.

iha-20150702aw466398-7-t.jpg

“BEN BİLE İNANAMIYORUM NASIL YAŞADIĞIMA”

Hiçbir gelir kaynağı olmayan ve çalışmayan Kaya, “İstanbul’u terk ettiğimden beri çalışmıyorum. Bir arkadaşım var o biraz yardımcı olmaya çalışıyor ama o da ne kadar. Kendine yetecek kadar işte. Yaşamaya çalışıyorum. Yaşamaya çalışıyorum bu şekilde açıkçası. Kolay değil tabi ben bile inanamıyorum yani 2008’den beri bu durakta nasıl yaşadığımın farkında değilim. Bu kadar zaman nasıl geçti çok hızlı geçti zaman ben de anlayamadım zamanın nasıl geçtiğini çok hızlı geçti” diye konuştu.

Kaya, daha önce Montrö Durağı’nın karşısındaki durağın üstünde yaşadığını ancak oradan taşınmak zorunda kaldığını belirterek, “Karşı duraktaydım belli bir zaman sonra ağaçların yıkılma tehlikesi olduğu için ben de bu durağa geçtim. Diğer duraktan bu durağa taşındım. Aşağı yukarı 2,5 senedir de bu durakta yatıyorum” dedi.

7 YILDIR AYNI KIYAFETLERİ GİYİYORUM

7 yıldır aynı kıyafetleri giyen Kaya, üzerinden hiç çıkarmadığı çöp poşeti ile de alay ediyor. Kaya, “Poşet 5-6 senedir üzerimde ve bunu tarz olarak görüyorum ben. 2016’ya damgasını vuracak diyorum” dedi.

“MECNUN GİBİ DURAKLARIN TEPESİNE VURDUM KENDİMİ”
Kız arkadaşını çok sevdiğini anlatan Kaya, hala niye terk edildiğini bilmediğini söyledi. Yaşamıyla dalga geçerek teselli bulan Kaya, aşkını da Leyla ile Mecnun’un hikayesine benzetti. Kaya, “Leyla ile Mecnun’un sevgisinden daha farklı herhalde, görüyorsunuz zaten yaşadığım durumu. Ben de böyle durakların tepesine vurdum kendimi” ifadelerini kullandı. Kız arkadaşının şu an ne yaptığını bilmeyen ve ayrıldıktan sonra ondan hiç haber almayan Kaya şunları söyledi:

“Hayatımdan hala çıkartmadım aslında onu ama belki de evlenmiştir ne olduğunu bilemem şimdi. Aradan dile kolay 7-8 sene geçti, hiç haber alamadım. Ne yapıyor bilmiyorum. Ona söyleyeceğim hiçbir şey yok. Aklıma gelen şu ki beni terk etmişti. Beni neden terk ettiğini anlayamadım ben. Valla çok sevmiştim. Ama olmadı bazı şeyler olmadı ben de bu hallere kadar düştüm.”

“HER İNSAN İSTER DÜZGÜN HAYATININ OLMASINI”
Çok zor günler yaşadığını belirten Kaya, hayatına son vermeyi düşünmediğini ancak bu şekilde yaşayarak da bir nevi intihar ettiğini dile getirdi. Düzgün bir yaşantısı olmasını istediğini ancak yaşadıklarının buna izin vermediğini ifade eden Kaya, “Her insan ister düzgün bir hayatının olmasını ama kolay da değil yani şimdi düzenli bir hayat benim için zor imkansız gibi görünüyor düzenli bir hayat çok zor” dedi.

Doğukan Kaya’yı durağın üstünde gören vatandaşlar ise şaşkınlıklarını izleyemedi. Kimi vatandaşlar yıllardır otobüse bindikleri durakta sürekli gördükleri Doğukan Kaya’yı tanısa da kimisi merakından Kaya’yı görmeye gidiyor. 1 yıldır aynı duraktan işe gittiğini ve her gün Kaya’yı gördüğünü belirten Gülnur Afet, “Her gün işe gidip gelirken görüyorum aynı saatte. Şaşırıyorum ama korkmuyorum yani zararsız biri olduğunu düşünüyorum. Zararını görmedim. Parkın, fuarın içinden geliyor, üstten çıkıyor yatıyor” dedi.

Etiketler otobüs durağı