70'inden sonra resim, gitar ve İngilizce öğrendi

70'inden sonra resim, gitar ve İngilizce öğrendi

Hayatının büyük kısmını yurt dışında geçiren İzmirli Türköz Özgüler, 70 yaşında resim, 80 yaşında gitar ve İngilizce öğrenerek öğrenmenin yaşının olmadığını gösteriyor.

İzmirli 82 yaşındaki Türköz Özgüler, ilerleyen yaşına rağmen bir yandan gitar, bir yandan resim bir yandan da İngilizce öğrenip çeşitli hobilerini gerçekleştirerek yaşama olan bağlılığıyla dikkati çekiyor.

Beslenmeden uyku saatlerine kadar herşeyi okuduğu sağlıklı yaşamla ilgili kitaplara göre şekillendiren Özgüler, öğrenmenin yaşının olmadığını herkese gösteriyor.

Özgüler, 4 çocuklu ailenin en küçük kızı olarak Adana'da dünyaya geldiğini, Alman yazar Goethe'nin eserlerine duyduğu ilgi sayesinde Almanya'ya gitmeye karar verdiğini anlattı.

1963 yılında işçi olarak Almanya'ya gittiğini, burada bir moda tasarım merkezinde çalıştığını ve kısa süre sonra da kendine ait moda merkezi açtığını aktaran Özgüler, Almanya'da 45 yıl yaşadıktan sonra İzmir'e yerleştiğini söyledi.

Hayatını, 40'lı yaşlarda okuduğu sağlıklı yaşam ile ilgili bir kitaptan sonra değiştirdiğini dile getiren Özgüler, "Günde 20 saat çalışan kadın, önce uyku saatlerini, ardından ise yeme alışkanlığını yeni baştan düzenledi. Bu sayede sağlıklı bir şekilde yaşlandığımı düşünüyorum." dedi.

Resim yapıyor, gitar çalıyor, İngilizce konuşuyor

Okuduğu kitaplardan sonra sanatsal bir insan olduğunu keşfettiğini, 70 yaşından sonra şiirler yazmaya başladığını, 4 yıl boyunca resim kursu aldığını dile getiren Özgüler, 80 yaşında ise gitar çalmayı ve İngilizce konuşmayı öğrendiğini ifade etti.

Özgüler, şöyle konuştu:

"Gençliğimde okuduğum kitaptan sonra beslenmemden hobilerime kadar herşeyime yön verdim. Hastalandığım zaman vücudumu dinlerim. Günde 8 saat uyurum. Bazen dikiş makinasının başına geçer oyalanırım. Hobilerim sayesinde hiç sıkılmıyorum. Evimi atölyeye dönüştürdüm. Resimler yapıyorum. 80 yaşında gitar öğrendim, İngilizce kursuna gittim yabancı dil öğrendim. Kanada'da abimin mezarını ziyarete gittiğimde yabancı dilim olmadığı için zorlanıyordum. İngilizce öğrendikten sonra hiç zorlanmadım."

AA