72 yaşındaki adama sevgili tuzağı !

72 yaşındaki adama sevgili tuzağı !

Aydın'da 72 yaşındaki adamı sevgili oyunu ile dolandırdığı öne sürülen 3 kişi yakalandı.

Aydın'ın Koçarlı İlçesi'nde yaşayan 72 yaşındaki M.D.'yi "sevgili oyunu" ile kandırarak 10 bin lirasını aldığı öne sürülen 1'i erkek, 2'si kadın 3 kişi, polis tarafından suçüstü yakalandı. Emniyet'teki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Koçarlı İlçesi'nde yaşayan evli, 3 çocuk ve 7 torun sahibi M.D. ile kendisini telefonla arayan, çeşitli suçlardan sabıkalı Hülya G. ile arkadaşlık kurdu. Kadın, kendisini "Ela" olarak tanıttı. M.D. ile yaklaşık iki hafta boyunca telefon arkadaşlığı yapan Hülya G., yaşlı adamı buluşmaya ikna etti. M.D., "Ela" olarak tanıdığı Hülya G. ile Efeler İlçesi'nde buluştuktan sonra kadının Orta Mahalle'deki evine gitti. Evde, S.S. adlı kadının da olduğunu gören M.D., kendisinin yaşlı olduğunu belirterek ayrılmak istese de iddiaya göre, Hülya G. "Ben seni gençleştiririm" diyerek yaşlı adamın gitmesini engelledi.

TABANCALI TEHDİT

İddiaya göre Hülya G., yaşlı adamın kucağına oturduğunda evde bulunan S.S. o anı fotoğrafladı. Bu sırada eve gelen S.S.'nin sevgilisi Adnan T., Hülya G.'nin kız kardeşi olduğunu ve namusunun kirlendiğini iddia ederek yaşlı adamı tabancayla tehdit etti. Adnan T., namusunun temizlenmesi için M.D.'nin Hülya G. ile evlenmesi gerektiğini söyledi. M.D.'nin evli olduğunu söylemesi üzerine Adnan T., "O halde bir ev alacaksın" diyerek yaşlı adama baskı yaptı. M.D. ise kendisinde ev alacak kadar para olmadığını söyledi.

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

60 bin lira vermeye ikna olan M.D., 10 bin lira verdikten sonra evden ayrıldı. Paranın kalan kısmını ödemek için ayrılan M.D., polise giderek durumu anlattı.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yönlendirilen M.D., seri numarası alınmış paralarla Adnan T., Hülya G. ve S.S. ile buluştu. M.D., yanındaki 10 bin lira parayı teslim ettikten sonra harekete geçen polis, üç şüpheliyi de gözaltına aldı. Yapılan aramada Adnan T.'nin üzerinde ruhsatsız tabanca bulundu. Emniyet'teki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2'si kadın 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Üç şüphelinin "hırsızlık" ve "dolandırıcılık" suçlarından poliste kaydının bulunduğu belirlendi.

DHA