78 yaşında yeğenine cinsel saldırıdan tutuklandı

78 yaşında yeğenine cinsel saldırıdan tutuklandı

78 yaşındaki amca, engelli yeğenine cinsel saldırıdan tutuklandı

Bolu'da samanlıkta kardeşinin kızı zihinsel engelli 50 yaşındaki A.Ö.'ye cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen 78 yaşındaki Rafet Ö., tutuksuz yargılandığı davanın ilk duruşmasında tutuklandı.

Köyde oturan Rafet Ö., iddiaya göre geçen yıl Aralık ayında zihinsel engelli yeğeni A.Ö.'ye samanlıkta cinsel saldırıda bulundu. Anne ve babası öldükten sonra diğer amcası Fahrettin Ö. ve ailesiyle kalan A.Ö., Fahrettin Ö.'nün eşi olan yengesine durumu anlatınca jandarmaya şikayette bulundular. A.Ö., köyde oturan 61 yaşındaki D.S.'nin de kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu ileri sürdü.

Rafet Ö. ve D.S.'nin Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanmalarına başlandı. Rafet Ö. savunmasında suçlamayı redderek, "Ben 78 yaşındayım. Benim cinsel hayatım bitmiş durumda. Böyle bir şey yapmama imkan yok. Olay günü tırnaklarını kestirmek için yeğenim bana geldi. Sol tarafını kullanamıyordu. Ben de uzamadığı için kesmedim ve çay içip gitti. Kendisine başka bir temasım olmadı" dedi.

Diğer sanık D.S. ise "Köyde beni çekemeyenler olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden bana iftira atıyorlar" diye savunma yaptı.

Adli Tıp Kurumu raporunda, A.Ö.'nün iç çamaşırından alınan biyolojik örneklerin kendisine ait olduğu belirlenen sanık Rafet Ö., mahkeme tarafından suçun niteliği ve kaçma şüphesi gözetilerek tutuklandı. D.S.'nin ise tutuksuz yargılanmasının devamına karar verilerek duruşma ertelendi.

DHA