8 çocuğun katili anneleri çıktı

8 çocuğun katili anneleri çıktı

Anneleri sekiz çocuğu öldürmekten tutuklandı.

Avustralya'nın Cairns kentindeki bir evde, cesetleri bulunan 8 çocuktan 7'sinin annesi cinayetten tutuklandı

Avustralya'nın Queensland eyaletinin Cairns kentindeki bir evde, cesetleri bulunan 8 çocuktan 7'sinin annesi cinayetten tutuklandı

Cairns polis dedektifi müfettiş Bruno Asnicar, boynundan ve göğsünden yaralı olarak hastaneye kaldırılan 37 yaşındaki kadının uyanık ve anlaşılır bir şekilde polise konuştuğunu açıkladı. Cinayetten tutuklanan annenin ismini açıklamayan polis, kadının yaşını daha önce 34 olarak açıklamıştı.

Detektif Asnicar, "Bir kaç çocuğun annesi olan 37 yaşındaki anne dün gece tutuklandı ve şu anda da Cairns Base hastanesinde polis gözetimi altında" dedi.

Cairns kentinde bir evde Cuma sabahı bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan çocukların evden otopsi için çıkartıldığını aktaran Asnicar, polisin artık cinayetle ilgili kimseyi aramadığını toplumun güvende olduğunu söyledi.

Cairns polisi, ölen çocukların otopsisinin bugün yapılacağını, ölen çocukların 7'sinin kardeş diğer çocuğun ise tutuklanan annenin yeğeni olduğunu ve evde bıçak gibi farklı cinayet aletlerinin de bulunduğunu açıkladı.

Yaşanan kanlı olaydan etkilenenlere danışmanlık hizmeti verileceğini duyuran polis yetkilileri cinayetten tutuklanan annenin, cinayeti neden işlediği ile ilgi bilgi vermedi.

AVUSTRALYA'DA 8 ÇOCUK CESEDİ YENİ BAŞLANGIÇ YAPACAKMIŞ

Sabah saat 11.00 sularında polisin aranarak bilgilendirildiği ancak arayan kişinin kimliğinin belli olmadığı söylendi. Polis ve ambulansın eve gelmesinin ardından hastaneye kaldırılan annenin durumunun iyi olduğu ve polislere ifade verdiği açıklandı. Verilen ifade sonrası üst düzey polis yetkilisi, Courier-Mail gazetesine yaptığı açıklamada Raina Thaiday olarak da bilinen Mersane Warria adlı annenin cinayetle ilgili tek şüpheli olduğunu doğruladı. Olay mahaline yakın bir evde yaşayan Tahnia Ruttensteiner, "Kötü bir gece geçirdi. Sabaha karşı birisiyle kavga ettiğini duydum. Sanki yeni bir başlangıç yapmak için evden eşya çıkarıyordu. Hayatını değiştireceğini söylüyordu" dedi.

Şüpheli annenin komşularıyla yapılan görüşmelerde, Warria'nın "çok korumacı" olduğu ve "değerli çocuklarını çok sevdiği" öğrenildi. En küçüğü 18 aylık, en büyüğü 15 yaşında olan sekiz kardeşin cinayetinin ardından Başbakan Tony Abbott da bildiri yayımladı. Abbott bildirisinde, "Cairns'ten gelen haberler çok üzücü. Kelimelerle anlatılamayacak bir suç. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Bu çocuklar için gözyaşları dökülüp dua edilecek" sözlerine yer verdi.