8 kahraman şehit törenle uğurlandı

8 kahraman şehit törenle uğurlandı

Siirt'te hain pusuya düşürülerek şehit edilen 8 asker askeri törenle memleketlerine uğurlandı.

Siirt’te PKK’lı teröristlerin askeri araca düzenlediği bombalı saldırıda şehit düşen 8 asker, bugün 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

Siirt’in Şirvan ve Pervari ilçelerini bağlayan karayolunda dün yapılan saldırıda şehit olan uzman çavuşlar Hakan Aktürk, Ferdi Gerekli ve Barış Akın ile erler Bahadır Aydın, Recep Beycur, Ömer Erüstün, Emre Kaan Arlı ve Mehmet Halil Barkın’ın cenazeleri, busabah Devlet Hastanesi morgundan alınarak 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı’nın Omurtak Kışlası’na getirildi.

30906236.jpg

Burada düzenlenen törene İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz askeri ve mülki erkan ile şehitlerin aileleri katıldı. Şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutlarının yan yana dizildiği törende önce saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşunun ardından askeri personel tarafından şehitlerin özgeçmişleri okundu.

30906180.jpg

Şehitler için duanın ardından törene katılanların saygı duruşu arasında şehit cenazeleri tekrar ambulanslara alındı. Şehitlerden Mehmet Halil Barkın’ın cenazesi ambulansla karayoluyla Şırnak’ın Silopi İlçesi’ne gönderilirken, diğer 7 şehidin cenazesi de Siirt Havalimanı’na getirildi. Şehitlerin cenazesi buradan uçakla memleketlerine gönderildi.

OPERASYON DEVAM EDİYOR

Bu arada dün 8 askerin şehit olduğu saldırının ardından başlatılan operasyon da devam ediyor. Saldırıdan sonra Pervari kırsalına kaçtıkları değerlendirilen PKK’lıların yakalanması için bölgede yapılan operasyona havadan Kobra ve Atak taarruz helikopterleri de destek veriyor.

30904394.jpg

Teröristlerin kaçış güzergahı kapatacak şekilde havadan komando birlikleri ve jandarma özel harekat birimlerinin bölgeye indirildiği bildirildi.