8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Kadınlara karşı şiddet ve tacizlerin son bulmasını, bu konuda gerekli yasal adımların atılmasını bekliyoruz” dedi.8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açıkl...

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Kadınlara karşı şiddet ve tacizlerin son bulmasını, bu konuda gerekli yasal adımların atılmasını bekliyoruz” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açıklama yapan Yazgan, kadınların bütün fedakarlığı ile ailenin temel taşı olan huzurlu, mutlu ve geleceğinden emin fertler yetiştirmek için gayret gösterdiğini belirterek, “Gerek dinimiz İslam, gerekse gelenek, görenek ve adetlerimiz kadına büyük önem vermektedir. Evinde anne, iş yerinde çalışan, toplumda ise saygın bir fert olan kadınlar, gerek toplumda gerekse ailede önemli roller üstlenmektedir. Bu nedenle kadının olmadığı ya da ihmal edildiği toplumların sağlıklı olması, gelişme göstermesi mümkün değildir” dedi.

Açıklamasında kadına yönelik şiddete değinen Yazgan, “kadınların uğradıkları eşitsizlik ve ayrımcılık günümüzde maalesef devam etmektedir. Son zamanlarda kadına şiddet ve taciz olaylarını üzülerek takip etmekteyiz. Kimi kadın eşi tarafından öldürülmekte, kimi yolda tacize uğramakta, kimi kadın ise haksızca şiddete uğramakta. Yaşanan bu durum, aile bütünlüğünü, toplumsal yapıyı yok etmektedir. Dünya Kadınlar Günü’nde kadına karşı şiddetin ve tacizlerin son bulmasını, bu konuda gerek eğitim alanında gerekse hukuki alanda yasal adımlar atılmalıdır. Göstermelik yerine kalıcı uygulamalar yapılmalı, gelip geçici, gündem oluşturma amaçlı çalışmalardan vazgeçilmelidir” diye konuştu.