8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Karabük Valiliği, Karabük Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Safranbolu Belediyesinin paydaşlığında "Devlet Kurumlarının Kadınlara Yönelik Sunduğu Hizmetler ve...

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Karabük Valiliği, Karabük Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Safranbolu Belediyesinin paydaşlığında "Devlet Kurumlarının Kadınlara Yönelik Sunduğu Hizmetler ve Kadın Hakları" konulu panel düzenlendi.

Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM) Aslanlar Şubesi’nde düzenlenen panele, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu’nun eşi Rana Alimoğlu, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak,Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Durmuş Ali Daldallı, Karabük Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Bahri Durabay, Karabük Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sezgin Tiryaki ve çok sayıda bayan katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan panelde konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy “ Bütün dünyadaki insanların nihai amacı olan o ulvi makama ermeyi bile hanımların ayaklarının altına sermiş bir medeniyetin temsilcileriyiz“ dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Durmuş Ali Daldallı ise, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü bulunduğunu belirterek, bununla kadınların toplumda daha iyi hizmet alması ve problemlerin çözülmesi noktasında her türlü imkanın sunulduğunu söyledi.

"Kadınlarımız toplumun direğidir, eşlerimizdir, kardeşlerimizdir, kızlarımızdır dahası cennet ayakları altında olan tek varlıklarımızdır" diyen Daldallı, "Onları bu dünyada mutlu etmek bizin en önemli görevi olduğunu düşünüyorum. Maalesef günümüzde kadına şiddet bizimde problemimiz. Bunu esefle kınıyoruz ve erkeklere bir erkek olarak sesleniyoruz, ’erkeksen öfkeni yen’ diyoruz. Kadına karşı şiddeti tekrar esefle kınıyoruz, bunun sadece bizim problemimiz olmadığını biliyoruz. Avrupa ülkelerinde de, gelişmiş ülkelerde bu problemi görüyoruz, yaşıyoruz. Bunun bir zihniyet meselesi olduğunu düşünüyoruz ve bu zihniyetle mücadele etmemiz gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından sırası ile Karabük Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Bahri Durabay “ Emniyet Güçlerinin Kadına Yönelik Sunduğu Hizmetler ve Kadına Yönelik Şiddet “, Karabük Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Sezgin Tiryaki “Halk Sağlığı Müdürlüğünün Kadınlara Yönelik Sunduğu Hizmetler “, KOSGEB Karabük Hizmet Merkezi Müdürlüğü, KOBİ Uzman Yardımcısı Metim İnce “ Kadınlara Yönelik Girişimcilik Kursları “, Karabük Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Mustafa Çalış “ Karabük’te Kadın İstihdamı ve Teşvikleri “ ve Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Zülfiye Eraslan Özcan’ da “ Belediyelerin Kadınlara Yönelik Sunduğu Hizmetler ve Safranbolu Belediyesinin kadına yönelik gerçekleştirdiği çalışmalardan ve projelerden söz etti.

Panelin sonunda bayanlara karanfil verilirken, Safranbolu Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi ( SAKEM ) kursiyerlerinin hazırladığı " Kadının Elinden Kadın “ adlı resim sergisi gezildi.