9 ilde kuvvetli kar geliyor !

9 ilde kuvvetli kar geliyor !

Hava durumu son raporu meteoroloji açıkladı. Yurdun doğusunda 9 ilde kuvvetli kar yağışı görülecek.

Hava durumu raporları son uydu görüntülerine göre meteoroloji tarafından açıklandı. Yurdun doğusundaki 9 ilde kuvvetli kar yağışı beklenirken İstanbul ve Ankara için ciddi uyarı Bünyamin Sürmeli'den geldi. Ankara'da yarın yüksek yerlerde kar yağışı görülecek. İstanbul'da ise bu hafta sıcaklıklar iyice düşecek ve 10 Aralık'ta İstanbul'da kar yağışı görülecek. Kar yağışı İstanbul'da yüksek yerlerde etkili olacak.

Yurdun doğusunda 9 ilde, 1 Aralık yani bugün öğleden sonra kuvvetli kar yağışı görülecek. Erzurum, Muş, Bitlis, Hakkari, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı ve Sinop'un yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı görülecek. Peki İstanbul'da hava durumu nasıl olacak, kar yağışı ne zaman başlayacak?

İSTANBUL'DA KAR YAĞACAK MI?

Bünyamin Sürmeli Marmara Bölgesi'nde de sıcaklarda 10 derece düşüş yaşanmasının beklendiğini açıkladı. Sürmeli İstanbul için de özellikle yüksek kesimlerde 10 Aralık'tan sonra kar yağışı görülebileceğini söyledi.

METEOROLOJİDEN İSTANBUL VE ANKARA İÇİN KAR AÇIKLAMASI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun Batı Karadeniz Bölgesi'nde fırtına ve yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada kuvvetli fırtınanın akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz Bölgesi'nin doğusunda etkili olmasının beklendiği belirtilerek "Batı Karadeniz'in doğusunda batı ve güneybatı, zamanla kuzeybatıdan esecek olan rüzgarın, kuvvetini artırarak, bugün akşam saatlerinden sonra 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 (75-90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtına'nın sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir" denildi.

İSTANBUL HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Parçalı, zamanla yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin güneydoğusunda yer yer pus hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı  önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, Batı ve Güneybatıdan orta kuvvette zaman zaman kuvvetlice ( 30-50 km/s)esmesi bekleniyor.

1-20151201164646.jpg

9 İL İÇİN YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI!

Parçalı, zamanla yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin güneydoğusunda yer yer pus hadisesi bekleniyor

YURT GENELİNDE HAVA SICAKLIĞI DÜŞÜYOR

Önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.RÜZGAR: Batı ve Güneybatıdan orta kuvvette zaman zaman kuvvetlice ( 30-50 km/s)esmesi bekleniyor.

Önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; sabah saatlerinde Rize, Artvin kıyıları ve Şırnak, gece saatlerinde Zonguldak, Bartın ve Sinop çevreleri ile Kastamonu kıyı ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Yerel su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BU İLLERDE KAR BASTIRACAK!

Yağışların; sabah saatlerinde Rize ve Artvin'in iç ve yüksek kesimleri, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ATI KARADENİZ İÇİN 'YOĞUN KAR' UYARISI

Meteoroloji'nin açıklamasında ayrıca çarşamba günü Batı Karadeniz'de etkili olması beklenen kuvvetli yağışların yüksek kesimlerde yoğun kar yağışına dönüşmesinin tahmin edildiği belirtilerek şöyle denildi: "Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın sabah saatlerinden itibaren Batı Karadeniz bölgesinde etkili olacak yağışların; Zonguldak, Bartın, Düzce ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur (21-50mm) , Kastamonu, Bolu ve Karabük ile Zonguldak, Bartın ve Düzce'nin 500 m üzeri yüksek kesimlerinde yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım, heyelan, buzlanma gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"

DOĞU ANADOLU'DA KAR ETKİSİN ARTIRDI

Erzincan- Sivas karayolunun Sakaltutan ve Kızıldağ mevkinde kar yağışı ve tipi sürücülere zor anlar yaşattı. Yolda mahsur kalanları AFAD ekipleri kurtardı. Karayolu üzerinde çok sayıda da trafik kazası meydana geldi.

Van'da da dün akşam etkili olan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimler beyaza büründü. 96 mahallede 151 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

Bitlis'te de kar yağışı nedeniyle trafiğin aksadığı bölgelerde karla mücadele ekipleri çalışma başlattı.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde elektrik hatlarında oluşan hasar nedeniyle bazı köylere elektrik verilemiyor.