9.antalya Çiçek Festivali Başlıyor

9.antalya Çiçek Festivali Başlıyor

Antalya’da bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Çiçek Festivali’nin konusu çiçek ve çocuk olacak. Esas amacı Expo 2016’nın halka ve çocuklara tanıtılması olan ve 25 Mayıs 2013 tarihinde başlayacak 9. Çiçek Festivaliyle ilgili basın toplantısı düzenlendi.

- Antalya’da bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Çiçek Festivali’nin konusu çiçek ve çocuk olacak. Esas amacı Expo 2016’nın halka ve çocuklara tanıtılması olan ve 25 Mayıs 2013 tarihinde başlayacak 9. Çiçek Festivaliyle ilgili basın toplantısı düzenlendi. Antalya Ticaret Borsası’nda düzenlenen toplantıya Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, ATSO başkanı Çetin Osman Budak, ATB Başkanı Ali Çandır, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

ÇİÇEKLENDİRME KAMPANYASI

Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, 9 yılda çok emekler verildiğini belirterek festivali düzenlemenin çok zor bir organizasyon olduğunu söyledi. Özellikle festivalin beşinci yılından sonraki dönemlerin Expo dönemine hazırlık olduğunu kaydeden Bağdatlıoğlu “Bütün ağırlığımızı Expo tanıtıma verdik. Bundan sonraki sene artık Expo Ajansı da bu işin içerisinde olacak” dedi. Çiçeğin sevgi, barış ve dostluk anlamına geldiğini söyleyen ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ise 9.’uncusu gerçekleşecek olan festival için çok yoğun emekler sarf edildiğini bildirdi. Budak “Özellikle çiçek olunca akan sular duruyor. Antalya’nın aslında her haftasının böyle güzelliklerle geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Bugünden ibaren Expo’ya hazırlanırken artık Antalya’nın da Expo’ya hazırlanması gerekiyor. Antalya’nın son 20-25 yılda geldiği hal ortada. ” şeklinde konuştu. Antalya’nın giderek betonlaşan bir kent olduğunu, ama buna rağmen bozulmamış güzelliklerinin hala durduğunu kaydeden Budak “Antalya’yı artık çiçeklendirelim, bir proje yapalım, hep beraber yapalım. Burada bir kampanya başlatılabilir. Kaynak aktarıp Antalya’ya hiç olmazsa o betonu birazcık gülümseten çiçeklerle donatmanın yollarını arayalım. Bu başlangıç olabilir. Antalya’nın kültürüne ve turizmine de katkılar koyacak faaliyettir” ifadelerini kullandı.

Dokuz yıl önce Çiçek Festivali ile Expo 2016’nın temellerinin atıldığını söyleyen Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay festivalin onuncu yılında bu etkinliği Expo Çiçek Festivali haline dönüştürmek istediklerini belirtti. Gülay “Expo ile ayrılmaz bir parça halinde düşünüyoruz çiçek festivalini. Kısmet olursa betonlaşmanın da önüne geçecek en büyük projelerden bir tanesini Expo olarak görüyoruz. Expo ile biz yeşil bir leke bırakacağız şehre” dedi.

1 MİLYON KESME ÇİÇEK DALI DAĞITILACAK

9. Antalya Çiçek Festivali süresince Cumhuriyet Meydanı’nda kurulacak Expo 2016 Antalya çadırında çocuklar için çeşitli aktiviteler düzenleneceği bildirildi. Bu yılki festivalde yurt dışından öğrencilerin ağırlanacağı ve Portekiz, Polonya, İspanya, Romanya okullarından gelen öğrencilerin geleneksel kıyafetlerle korteje renk katılmasına hazırlık yapılıyor. Azerbaycan’dan çiçek festivaline katılacak olan çiçekten yapılar tasarımcısı Raymond Art ekibinin de Cumhuriyet Meydanı’nda çiçekten bir dekorasyon gerçekleştireceği belirtildi. Festival bünyesinde kortej esnasında ve etkinliklerde halka 1 milyon kesme çiçek dalı dağıtılacak.

Basın toplantısının ardından 8. Antalya Çiçek Festival’inden sonra yarışmaya katılan en iyi fotoğraf ve görüntülü haberler ödüllendirildi. Ödül alan gazetecilerin isimleri şöyle:

Sabah Gazetesi Muhabirleri Can Yücel ve Talat Öztuzsuz, Zaman Gazetesi Muhabiri Cihat Ünal, Anadolu Ajansı Muhabiri Hüseyin Kanber, Akdeniz Manşet Gazetesi Muhabiri Umut Özen.