AB dünya bankalarına ceza yağdırdı

AB dünya bankalarına ceza yağdırdı
Güncelleme:

AB Komisyonu, faizleri manipüle ettikleri nedeniyle büyük bankalara ceza yağdırdı.

AB Komisyonu, faizleri manipüle ettikleri gerekçesiyle HSBC, JPMorgan Chase ve Credit Agricole`u toplam 485 milyon euro para cezasına çarptırdı.

AB Komisyonu, faizleri manipüle ettikleri gerekçesiyle HSBC, JPMorgan Chase ve Credit Agricole bankalarına toplam 485 milyon avro para cezası verdi.

AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, HSBC, JPMorgan Chase ve Credit Agricole bankalarının 2005-2008 dönemindeki faiz oranlarını manipüle etmeleri nedeniyle toplam 485 milyon euro paracezasına çarptırıldığı belirtildi.

Açıklamada, AB Komisyonu tarafından yapılan incelemelerde, söz konusu bankaların bir dönem yasa dışı bir şekilde kar etmek için hassas verileri birbirleriyle paylaştıkları ve iş birliği yaptıklarının belirlendiği, bu nedenle JPMorgan Chase’e 337 milyon 196 bin euro, Credit Agricole’ye 114 milyon 654 bin euro ve HSBC’ye 33 milyon 606 bin euro para cezası verdiği kaydedildi.

Söz konusu bankaların, finansal sözleşmelerinde yapılan incelemede 2005-2008 döneminde Euribor adıyla bilinen bankalar arası avro üzerinden borç verme işlemlerinde uyguladıkları ortalama faiz oranlarını manipüle ettikleri ortaya çıktı.

AB Komisyonu, 3 yıl önce de aynı suçlamayla Barclays, Deutsche Bank, RBS ve Societe Generale bankalarına toplam 1 milyar euronun üzerinde para cezası kesmişti.

Etiketler faiz banka komisyon AB