ABD bu faturayı konuşuyor

ABD bu faturayı konuşuyor
Güncelleme:

Türkiye'de temaslarda bulunan ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın 2 günlük otel faturası dudak uçuklattı.

Türkiye'ye geldiği günden beri gündemden düşmeyen ABD Başkan Yardımcısı Biden ve beraberindekilerin İstanbul'da kaldıkları 2 gün için 624 bin 734 dolarlık bir otel faturası ödemesi, kamuoyunda tepkiye yol açtı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI MASRAFIN MAKUL OLDUĞUNU AÇIKLADI

Vatan'daki habere göre Biden'ın otel faturasını duyuran muhafazakar kesime mensup Weekly Standard dergisi, Biden'in ziyareti sırasında konakladığı Harbiye'deki Hilton Oteli'nin 200 odasının ve konferans salonunun tutulduğunu yazdı. Biden'ın Türkiye'den ayrılmasının ardındanotel faturası internette yayınlayan Amerikan Dışişleri Bakanlığı, konaklama masrafının 'makul' olduğunu vurguladı. Bakanlığın ziyaret tarihleri süresince konaklama, ulaşım ve güvenlik açısından uygun olan otelleri araştırdığı, kriterlere uygun tek yerin Hilton olduğuna karar verilmesinin ardından otelin kapatıldığı belirtildi.

'200 BOŞ ODA HİLTON'DA VARDI'

Açıklamaya göre Kempinski Çırağan Palace, Grand Hyatt Taksim, Marriott Şişli, Four Seasons Bosphorus otellerinde ziyaret tarihinde 200 boş oda yoktu. Wyndham Grand Levent ve Hilton Bomonti de etkinlik düzenlenen noktalara uzaktı. Conrad Oteli'nin de tadilat çalışması olduğu için güvenlik sorunu yaşanabileceği gerekçesiyle elendiği ifade edildi.