ABD Türkiye’den yardım istedi

ABD Türkiye’den yardım istedi

ABD’nin Ferguson eyaletinde bir gencin polis kurşunuyla hayatını kaybetmesinin ardından başlayan olaylar hızla büyüdü, ABD Türkiye’den yardım istedi.

ABD’nin Ferguson Eyaleti’nde 9 Ağustos tarihinde bir gencin 6 polis kurşunuyla hayatını kaybetmesinin ardından başlayan sokak gösterileri her geçen gün büyüyor. ABD Başkanı Barrak Obama, tatilini yarıda keserek Beyaz Saray’a geri döndü. Olayları bastırmak için Ulusal Muhafız Birliği’nin Ferguson’a konuşlanacağı açıklandı.

Ferguson’daki olayları yatıştırmak için çeşitli hamleler yapan ABD yetkilileri son olarak Türkiye’den yardım istedi. Türkiye’deki gezi olayları sırasında krizi yöneten ekibin başında olan ve olayların daha fazla büyümesini engelleyen Başbakanlık Baş Danışmanı Ertan Aydın’ı arayan Beyaz Saray yetkilileri Aydın’dan gezi olayları sırasındaki tecrübelerinden istifade etmek ve taktiksel anlamda bilgi almak için görüştüler.

ertan-aydin2.jpgBaşbakanlık Baş Danışmanı Ertan Aydın’ın ismi, gezi olayları sonrasında Ankara’da uzun süre konuşulmuştu.

Ertan Aydın Kimdir;

Çankaya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler  Bölümü’nde akademisyenlik yapan ve PollMark araştırma şirketinin kurucusu olan Doç Dr. Ertan Aydın, Harvard Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Toplum Davranışları üzerine çalışmalar yapmıştır.

Seçmen davranışları ve kamuoyu yoklamaları konusunda uzman olan Sosyolog ve Siyaset Bilimci Doç. Dr. Ertan Aydın 2012 yılında Başbakanlık Baş Danışmanlığı’na getirilmiştir.

Aydın, AK Parti adına yapılan aylık kamuoyu çalışmalarını parti yönetimine ve MKYK toplantılarında bizzat Erdoğan'a sunan ekibin içinde yer alıyordu. Aydın son olarak AK Parti'nin yaptırdığı ve 350 bin kişinin katıldığı, "kim belediye başkanı olsun" araştırmasını yapmıştı.