ABD'de NSA'ya şok saldırı !

ABD'de NSA'ya şok saldırı !
Güncelleme:

ABD'de Ulusal Güvenlik Teşkilatı'na (NSA) arabayla saldırı gerçekleşti. Saldırıda 1 kişi öldü 1 kişi yaralandı.

ABD'de Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) Maryland eyaletindeki merkezinin giriş kapısına araçla çarparak içeri girmeye çalışan iki kişi, güvenlik güçlerince vuruldu.

Amerikan istihbarat teşkilatı NSA'in başkent Washington'a 30 kilometre mesafedeki merkezinde gerçekleşen olayda, araçtaki kişilerinden biri öldü. Diğer saldırgan yaralandı.

Olaydan sonra yayınlanan görüntülerde, hasarlı iki araç görüldü. Araçlardan birinin polise ait olduğu belirtildi.

NBC, kadın kılığındaki saldırganların kullandıkları aracın çalıntı olduğunu bildirdi. Araçta bir tabanca ve uyuşturucu bulundu.

Associated Press'in haberine göre; FBI, olayın terör bağlantılı olmadığına inanıyor.

ÇOK İYİ KORUNUYOR

Dünyanın en iyi korunan birimlerinin başında gelen NSA, ABD ve diğer ülkelerdeki önemli telefon konuşmalarını kaydedip depoladığı ileri sürülen bir güvenlik kurumu.

ABD'de şok saldırı | Haber3 Video | Sitene Ekle

NSA'in merkez binasının bulunduğu Fort Meade de ayrıca ülkenin silahlı güçlerine ait 95 güvenlik birimi bulunuyor. Yaklaşık 11 bin askeri çalışanın yanı sıra 29 bin sivil memurun da bulunduğu alanda 6 bin kişi sürekli ikamet ediyor.

Mart ayının başlarında NSA yakınlarında yine silah sesleri duyulmuştu. Kurşunlardan birinin NSA yerleşkesindeki bir binaya isabet etmesi sonucu polis, 35 yaşındaki Hong Young isimli şahsın otomobilini durdurmuş, kurşunun Young'ın silahından çıktığını belirlemişti. Olayın ardından Young tutuklanmıştı.

28587102.jpg

28587067.jpg