ABD'den bir Erdoğan itirafı daha!

ABD'den bir Erdoğan itirafı daha!

Hillary Clinton destekçisi ABD'li bir emekli diplomattan, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında itiraf gibi sözler...

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey'den sonra bir itiraf gibi açıklamada Hillary Clinton destekçisi bir emekli diplomattan geldi.

"ERDOĞAN, HALKA NE DİYORSA O..."

HaberTürk'ten Serdar Turgut'a konuşan ABD'li eski diplomat, Erdoğan ile ilgili olarak “Bugüne kadar çalıştığımız tüm dünya liderleri bize kapalı kapılar ardında, ‘Ben yurtiçi siyasetin gereği halka şöyle konuşuyorum. Ama siz bunlara fazla önem vermeyin, onlar iç politika gereğidir. ABD ile biz dış politikanın gereklerini yaparız’ derdi. Bizler Erdoğan’dan bu tür konuşmanın ikinci bölümünü hiç duyamıyoruz. Yani halka ne dediyse dış politkasını da ona göre ayarlıyor ve böylece aramızda konuşma imkânı da kalmıyor.”yorumunda bulundu.

ABD'Lİ ELÇİ DE İTİRAF ETMİŞTİ: ERDOĞAN YALTAKLANMIYOR

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey'den ilginç bir açıklama gelmişti. Jeffrey bir gazeteye verdiği ropörtajda "Suudlar, Mısırlılar her koşulda bize yaltaklanıyor. Erdoğan ise bizimle çatışıyor, çelişkilerimizi yüzümüze vuruyor, dostumuz olmaya çalışmıyor. Bu yüzden Erdoğan Washington'da ve Avrupa'da sevilmiyor" demiş ve ardından "Bize yaltaklansanız böyle olmayacak" diye eklemişti.

Habertürk