ABD'den flaş Gülen açıklaması !

ABD'den flaş Gülen açıklaması !

ABD Büyükelçisi, Fethullah Gülen'in ABD'den iade edilip edilmemesi konusunda "Süreç yasal sınırlar içinde titiz, adil ve şeffaf bir şekilde ilerleyecek." dedi.

ABD Büyükelçisi John Bass, Fethullah Gülen'in ABD'den iade edilip edilmemesi konusunda "ABD hükümeti, gerçek veya farazi bireysel iade veya sınır dışı durumlar hakkında yorumda bulunmaz. Ancak şunu söyleyebilirim ki, süreç yasal sınırlar içinde titiz, adil ve şeffaf bir şekilde ilerleyecek." dedi.

"ÜÇ FARKLI KURUM İLGİLENİYOR"
 
Diplomasi muhabirleri ile bir araya gelen ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Fethullah Gülen'in ABD'den iade edilip edilmemesi hususunu değerlendirdi. ABD'de ikamet eden yabancı vatandaşların iadesi veya sınır dışı edilmesi ile ikili anlaşmalar çerçevesinde devletin farklı üç kurumunun ilgilendiğini kaydetti.
 
"SÜREÇ ADİL VE ŞEFFAF ŞEKİLDE İLERLEYECEK"
 
Büyükelçi Bass, bu yönde resmi bir talebin gelmesi halinde dosyanın adil ve tarafsız bir şekilde ele alınacağını ifade etti. Bass, "Bu süreç yasal sınırlar içinde adil ve şeffaf bir şekilde ilerleyecek" dedi.
 
ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK
 
ABD Büyükelçisi Bass, çözüm süreciyle ilgili bir soru üzerine ise Türkiye'nin ve bölgedeki herhangi birinin isteyeceği en son şeyin çatışmaların sürmesi olduğunu ifade ederek bölgede zaten çok fazla çatışma ve şiddet yaşandığını aktardı. Bass, "Süreci kuvvetle destekliyoruz" dedi.