ABD'den ilginç Davutoğlu itirafı

ABD'den ilginç Davutoğlu itirafı

ABD'nin önemli isimlerinden olan John McCain, Davutoğlu'na destek verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Suriye'nin geleceği ve IŞİD'le mücadele konusundaki önerilerine ABD'den güçlü bir destek geldi.

ABD senatosunun ağır toplarından senatör John McCain, "Türk Başbakanı'nın Suriye konusunda dediklerine yüzde 90 katılıyorum. Bu önerilerini dinlemedik, çok kötü oldu" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu önceki gün Washington Post gazetesinde yayınlanan röportajda, Türkiye'nin Suriye konusundaki önerilerini yinelemişti.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD ile Türkiye'nin entegre bir strateji oluşturması, Suriye'nin kuzeyinde uçuşa yasak bölge kurulması ve Esad rejiminin gitmesi gerektiğini vurgulamıştı.

ABD'li Cumhuriyetçi senatör John McCain de Twitter hesabından, Davutoğlu'nun Washington Post röportajının linkini Suriye vurgusuyla paylaştı.

Ntv'nin haberine göre halen Senato Silahlı Kuvvetler Komitesi'nin başkanı olan ve ABD'nin gölgeGenelkurmay Başkanı sayılan senatör, önceki gün de, "Başkan Obama'nınIrak ve Suriye'de tutarlı bir stratejisi yok" demişti.

Cumhuriyetçi senatör John McCain, ABD'nin Irak ve Suriye'de IŞİD ile çatışma hattına özel kuvvetler yollamasını önermişti.