ABD'den kimyasal açıklaması !

ABD'den kimyasal açıklaması !
Güncelleme:

Kerry, IŞİD'in kimyasal silah kullandığına dair iddiaları ciddiye aldıklarını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, IŞİD terör örgütü  militanlarının Irak güvenlik güçlerine karşı klor gazı kullandığına dair  iddiaları "çok ciddiye" aldıklarını ve konuyu araştırdıklarını söyledi. 
 
Kerry, Washington'da Güney Kore Dışişleri Bakanı Yun Byung-se ile  görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında bir gazetecinin, IŞİD  militanlarının Irak güvenlik güçlerine karşı klor gazı kullandığına dair  haberleri doğrulayıp doğrulayamayacağı ve bunun ABD'nin stratejisini nasıl  etkileyeceğine dair sorusunu da yanıtladı. 
 
İddiaları doğrulayabilecek bir pozisyonda olmadığını kaydeden Kerry,  "Ancak size şunu söyleyebilirim; bu iddiaları çok çok ciddiye alıyoruz. Bunları  doğrulayıp doğrulayamayacağımızı belirlemek için ilave bilgi toplama gayreti  içerisindeyiz" dedi. 
 
Kimyasal silah kullanımının nefret verici bir eylem ve uluslararası  hukuka aykırı olduğunu belirten Kerry, bu son iddiaların da şu anda yürütmekte  oldukları çalışmanın ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini ifade etti. Kerry,  "(Bu haberler) Stratejimizi değiştirmeyecek. Bu strateji içerisindeki taktiksel  kararları elbette etkileyebilir ama temel stratejimiz kesinlikle net. Koalisyonu  Irak ordusunu destekleyecek ve IŞİD'e karşı tedbirler alabilecek pozisyona adım  adım getiriyoruz" diye konuştu. 
 
Washington Post gazetesinde bugün yayımlanan bir haberde, 11 Irak  polisinin geçen ay baş dönmesi, kusma ve nefes darlığından dolayıBağdat'ın 80  kilometre kuzeyindeki bir hastaneye kaldırıldığı ve Iraklı polislere klor  gazından zehirlendikleri teşhisinin konulduğu belirtildi. Gazetenin haberinde,  Iraklı yetkililerin olaydan IŞİD militanlarını sorumlu tuttuğu kaydedildi.