Trump'ın zafer konuşması

Trump'ın zafer konuşması
Güncelleme:

Başkanlık yarışında ipi önde göğüsleyerek ABD'nin 45. Başkanı olan Donald Trump kameralar karşısına geçip zafer konuşmasını yaptı.

ABD'nin 45. Başkanı olan Donald Trump zafer konuşmasında, çok büyük bir iş başardıklarını ancak daha yapılacak çok şey olduğunu söyledi. Trump merakla beklenen seçim konuşmasında, Amerikan halkı için birlik ve beraberlik mesajı vererek, "Tüm Amerikalıların başkanı olacağım" dedi. Trump dış politikada düşmanlık aramayacaklarını ortak zemin arayışı içerisinde olacaklarını söyledi.

Donal Trump seçim konuşmasında Cumhuriyetçilerin rengi olan kırmızı bir kravat takarken, yardımcısı Mike Pence demokratların rengi olan mavi bir kravatla kullanmayı tercih etti. 

Amerika'nın kendi başkanlığında yeniden yükseleceğini belirten Trump, bütün Amerikalıların başkanı olacağını ifade etti. 

Dış politikada düşmanlık yerine uzlaşıya önem vereceklerini ifade eden ABD'nin 45. Başkanı Donald Trump öncelikleri Amerika olsa da adil davranacaklarının sözünü verdi.

Trump konuşmasında şu ifadeleri kullandı; Teşekkür ediyorum, teşekkür ediyorum. Sizi çok beklettim ama bu işler biraz karmaşık. Az önce Hillary Clinton'dan bir telefon aldım, kendisi bizi tebrik etti ben de onu ve ailesini tebrik ettim. Çünkü gerçekten çok büyük mücadele verdi. Hillary çok uzun süre çalıştı ona şükran borçluyuz ülkemize sunduğu hizmetlerden dolayı.

Artık ABD'nin bu bölünmenin getirdiği yaraları sarması lazım. Bütün cumhuriyetçiler, demokratlar ve bağımsızlara sesleniyorum bu artık hepimizin bir araya gelmesinin zamanı. Ülkemizdeki tüm vatandaşlara şunun sözünü veriyorum: Bütün Amerikalıların başkanı olacağım bu benim için çok önemli. Beni desteklemeyenlere de ulaşmak istiyorum ki birlikte çalışabilelim. En baştan beri söylüyorum bizimkisi bir kampanya gibi değildi daha çok bir hareket gibiydi. Kendileri ve aileleri isteyen milyonlarca insanın hareketiydi. Bu hareket her ırktan her dinden her Amerikan vatandaşının hareketiydi ve bizim hükümetimizin vatandaşlara hizmet sunmasını istediler.

Birlikte çalışarak ülkemizi tekrar inşa etmekle ilgili bu görevi üstleneceğiz ve Amerika hayalini tekrar inşa edeceğiz. Ben hayatımı kullanılmayan potansiyellere bakarak geçirdim. Şimdi de ülkemiz için bunu yapacağım. İnanılmaz bir potansiyelimiz var ülkemizi çok iyi tanıyabildim bu süreçte. Her Amerikalı kendi potansiyeline erişecek ve ülkemizin bütün kadınları ve erkekleri bundan sonra asla unutulmayacak.

Biz bütün şehirlerimizi tekrar inşa edeceğiz, yoksul mahalleleri tekrar inşa edeceğiz. Yolları okulları, altyapıları tekrar inşa edeceğiz. Bu da gerçekten ortaya çıkardığımız en iyi şey olacak. Milyonlarca insan için iş imkanı olacak. Ayrıca sonunda eski askerlerimizden faydalanacağız. Bu kampanya boyunca yaşadığım pek çok şey içerisinde duyduğum en büyük onur eski askerlerimizle, gazilerimizle geçirdiğimiz zamandı. 

Bizim çok iyi bir ekonomik planımız var. Büyümeyi iki katına çıkartacağız. Bizi dünyanın en büyük ekonomisi haline getireceğiz. Ayrıca bizimle iyi geçinmek isteyen bütün ülkelerle iyi geçineceğiz. Çok çok iyi ilişkilerimiz olmasını bekliyoruz. Bizim ülkemizin kaderini iyileştirmemiz gerekiyor. Hiçbir hayal zor değildir, hiçbir hayal çok uzakta değildir. Bizim artık ülkemizin kaderini iyileştirmemiz gerekiyor. Cesurca hayal kurmak gerekiyor ve biz bunu yapacağız. 

Tüm dünyaya şunu söylemek istiyorum Amerika'nın çıkarları her zaman önceliğimiz olsa da herkese karşı çok adil davranacağız, her insan ve her devlete karşı. Biz düşmanlık aramayacağız onun yerine ortak zemin arayacağız, düşmanlık değil dostluk arayacağız.

Şimdi bana yardımcı olmuş insanlara teşekkür etmek istiyorum. Öncelikle anne ve babama teşekkür etmek istiyorum, biliyorum onlar beni yukarıdan izliyor çok iyi bir aileydi. Çocuklarıma ve kardeşlerime en çok da eşime bütün bu süreçte yanımda oldukları için teşekkür etmek istiyorum. Hepiniz bana muazzam bir destek verdiniz. Çok büyük bir gruba sahibiz hep küçük olduğumuzu söylediler. Bizim çok yetenekli insanlarımız var bu sahnede. Size şunu söylemek istiyorum, özel bir teşekkürü de Rudy Julian'a söylemek istiyorum. İnanılmaz bir iş yaptı. 

Bir diğer harika adam Jeff Sessions'a teşekkür etmek istiyorum. Ben onu rakip olarak tanıdım ama harika bir adam olan Dr. Ben Carson'a teşekkür etmek istiyorum. Gizli Servis'e teşekkür etmek istiyorum. Çok zorlu insanlar çok zeki insanlar onlarla uğraşmak istemiyorum. Bu güve New York güvenliğine ve şeflerine teşekkür etmek istiyorum. 

Söyledikleri gibi bu tarihi bir olay oldu. Hakikatten tarihi olabilmesi için çok iyi işler yapmamız lazım. Dört senenin sonunda belki de sekiz senenin sonunda sizler diyeceksiniz ki bu gerçekten gurur duyacağımız bir şeydi. Şimdi kampanya bitti şimdi gerçek çalışma başlayacak. 

Umuyorum ki, başkanınızla çok büyük gurur duyacağınız işler yapacağız. İnanılmaz bir başarı oldu hepinize teşekkür ediyorum. Çok teşekkür ediyorum Mike Pence'e de.