Abdullah Çatlı'nın kızı rest çekti

Abdullah Çatlı'nın kızı rest çekti

Abdullah Çatlı'nın kızı katıldığı sempozyumda "babamla ilgili veremeyecek hesabımız yok" dedi.

Abdullah Çatlı'nın 20'nci ölüm yıldönümü dolayısıyla Nevşehir Ticaret Borsası Konferans Salonu'nda sempozyum düzenlendi.

Sempozyuma, Susurluk'ta 6 Kasım 1996 tarihinde meydana gelen kazada ölen Abdullah Çatlı'nın annesi Remziye Çatlı, kardeşi Zeki Çatlı, kızları Gökçen ve Selcen Çatlı katılı. Sempozyumda Abdullah Çatlı'nın yaşamının anlatıldığı bir de sinevizyon gösterimi sunuldu. Abdullah Çatlı'nın büyük kızı Gökçen Çatlı, Nevşehir'de bu yıl düzenlenen anma programına katkı sağlayan valilik ve belediyeye teşekkür etti.

Programın daha geniş boyutlu düzenlenmek istenmesine karşın ülkedeki terör operasyonları gibi nedenlerle daha dar bir kapsamda yapıldığını ifade eden Gökçen Çatlı, şöyle dedi:

"Her zaman söylüyorum; Babamla ilgili akıllarda kalan hiçbir soruya cevap veremeyecek bir durumumuz yok. Veremeyecek hesabımız yok. Bazı insanlar babamı bir şeyle suçluyorlar. Pasaport almaya gittiklerinde bir madde çıktı. Onu oraya birileri koydu. Abdullah Çatlı anasına, babasına ve ailesine izah edemeyeceği bir şeyler yapsaydı bir o zamanlar maddi olarak o kadar zor durumda olmazdık. Önümüzdeki yıllardan itibaren yine anma programlarımızı daha geniş bir boyutta yapmaya devam edeceğiz."

Çok sayıda ülkücünün de katıldığı sempozyumda Haluk Kırcı, Yılma Durak ve Hasan Çağlayan Abdullah Çatlı ile ilgili anılarını anlatırken, günümüz gençliğinin Çatlı'nın izinden gidebilmesi için neler yapmaları gerektiğine dair görüşlerini anlattı.

DHA