Abdullah Gül'e böcek şoku ! Kim dinletti ?

Abdullah Gül'e böcek şoku ! Kim dinletti ?

Devletin zirvesindeki dinleme skandallarına bir yenisi daha eklendi..

İddiaya göre, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de ‘telekulak’ mağduru oldu. Olay, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in TBMM’ye verdiği önerge ile ortaya çıktı. Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre Gül, görev süresi dolduktan sonra bir süre Cumhurbaşkanlığı’na ait Huber Köşkü’nü kullanmış, bu durum tartışma yaratmıştı.

Gül, Huber’i Tayyip Erdoğan’a devrettikten sonra Maslak’taki Ayazağa Kasrı’na geçti. Gül’ün yeni ofisine taşınmasıyla birlikte de ‘böcek’ tartışması başladı.

Erdoğan’ın ofisinde dinleme cihazı olduğunu ilk gündeme getiren isim olan CHP’li Tekin, “Gül’ün ofisinde böcek bulundu” iddiasını Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sordu.

Tekin, şu sorulara cevap aradı: “Gül’ün ofisinde yapılan güvenlik kontrolünde böcek bulunduğu iddiaları doğru mudur? Bu ofis Maslak’taki Ayazağa Kasrı mıdır? Gül’ü korumakla görevli altı polis memurunun görevden alındığı doğru mudur? Bu polislerle ilgili soruşturma başlatılmış mıdır?”

BÖCEK İDDİASINA YALANLAMA

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Ayazağa'daki yeni çalışma ofisinde böcek olarak tabir edilen dinleme cihazı bulunduğu iddiası yalanlandı.

Zaman'a konuşan Gül'e yakın kaynaklar, "Yazılanlar tamamen hayal ürünü" ifadelerini kullandı. Herhangi bir personelin görevinden alınmadığı kaydedildi. İddiaların 'algı oluşturmak için' ortaya atılmış olabileceği belirtildi. Geçtiğimiz gün Sözcü Gazetesi'nde yer alan bir haberde Gül'ün de telekulak mağduru olduğu öne sürülmüştü. Habere göre CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “Gül'ün ofisinde böcekbulundu” iddiasını Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sordu. Tekin, şu sorulara cevap aradı: “Gül'ün ofisinde yapılan güvenlik kontrolünde böcek bulunduğu iddiaları doğru mudur? Bu ofis Maslak'taki AyazağaKasrı mıdır? Gül'ü korumakla görevli altı polis memurunun görevden alındığı doğru mudur? Bu polislerle ilgili soruşturma başlatılmış mıdır".