Polis memurunu ailesinin yanında şehit ettiler !

Polis memurunu ailesinin yanında şehit ettiler !

Diyarbakır'da yol kesen PKK'lı teröristler polis memurunu ailesinin yanında şehit ettiler.

Diyarbakır'ın Hani İlçesi yakınlarında yol kesen PKK'lılar özel otomobiliyle bölgeden uzaklaşmaya çalışan ve yanında hamile eşi bulunan polis memurunun aracını uzan namlulu silahla taradı. Hamile eşinin yaralanmadığı saldırıda başından vurularak ağır yaralanan polis memuru kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Diyarbakır'ın Hani İlçesi Emniyet Müdürlüğü'nnde görev yapan bir polis memuru bugün hamile olduğu belirtilen eşi ile Diyarbakır'a geldikten sonra akşam saatlerinde özel otomobiliyle görev yaptığı ilçeye dönüşe geçti. Polis memuru Hani, Sergenli Köyü yakınlarında bir grup PKK'lının yol kestiğini görünce aracıyla manevra yaparak geri dönmek istedi. Bu sırada PKK'lılar uzun namlulu silahla otomobile ateş açtı. Açılan ateşte başına kurşun isabet eden polis memuru ağır yaralandı. Saldırıda polis memurunun eşinin yara almadığı öğrenildi.

Ağır yaralı polis memuru helikopterle bölgeden alınarak Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi. Polis memuru burada yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Saldırının ardından bölgeye helikopterle özel harekat timleri indirilerek, PKK'lıları etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

3 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU DA OTOMOBİLDEYDİ
Diyarbakır Valiliği, Hani İlçesi'nde polis memuru Salih Eroğlu'nun PKK'lılar tarafından şehit edildiği saldırıda otomobilde eşinin yanı sıra 3 yaşındaki oğlunun da araçta bulunduğuru açıkladı. Açıklamada, Diyarbakır Hani karayolunda bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan hain saldırıda bir polis memurunun şehit olduğu belirtilerek, şöyle denildi:
"09.10.2015 günü saat 18.30 sıralarında, Diyarbakır - Hani karayolu Büyükakören Köyü civarında bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan yol kapama eylemi sırasında, Hani İlçe Emniyet Amirliği kadrosunda görevli Polis Memuru Salih Eroğlu'nun  kullandığı sivil araca yönelik olarak bölücü terör örgütü mensuplarınca silahlı saldırı düzenlenmiştir. Düzenlenen saldırı sonucunda, araç içerisinde bulunan eşi ve üç yaşındaki oğlu yara almadan kurtulmuş ancak polis memuru Salih Eroğlu ağır yaralanmıştır. Helikopterle Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan polis memuru Salih Eroğlu yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Konu ile ilgili olarak tahkikat başlatılmış olup, saldırıyı yapan bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanmasına yönelik bölgede geniş çaplı operasyon başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
 
ŞEHİT POLİSİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ
Diyarbakır'ın Hani İlçesi hamile eşini doktor kontrolü dönüşünde yol kesen PKK'lılardan kaçmak isterken açılan ateş sonucu başından vurulan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan polisin Ankara nufusuna kayıtlı Salih Eroğlu olduğu öğrenildi. Olaydan sonra güvenlik güçlerinin bölgede başlattığı operasyon sürüyor.