Acılı aileden intihar için suç duyurusu

Acılı aileden intihar için suç duyurusu

Mardin'de 6 aylık hamile olan genç kadının intihar ettiği iddia edildi. Aile ölümü şüpheli bularak suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır'da 9 ay önce Bayram Çetin ile evlenerek Mardin’in Savur İlçesi’ne bağlı Kırkküren Köyü’ne yerleşen ve 6 aylık hamile 22 yaşındaki Maide Çetin’in geçen 20 Haziran günü mısır tarlasında cesedi bulundu. Av tüfeğiyle intihar ettiği ileri sürülen ve ön otopsi raporunda 8 saat yaralı kaldığı belirlenen Maide Çetin’in ailesi ölümü şüpheli bularak savcılığa suç duyurusunda bulundu. Maide’nin babası Osman Özmal, "Biz kızımızın intihar ettiğine asla inanmıyoruz. Öldürüldüğüne inanıyoruz" dedi.

Diyarbakırlı Maide, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Pazarlama Bölümü’nü kazandı ancak kaydını dondurup okula gitmedi ve 9 ay önce Mardin’in Savur İlçesi Kırkküren Köyü’nde yaşayan Bayram Çetin ile evlendi. 6 aylık hamile olan Maide Çetin, 20 Haziran günü köydeki evlerine 20 metre uzaklıktaki mısır tarlasında ölü bulundu.

Maide Çetin’in av tüfeğiyle intihar ettiği haberinin verilmesi üzerine Diyarbakır’da yaşayan babası Osman ile annesi Zahide Özmal, hemen kızlarının yaşadığı köye gitti. Anne Özmal, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Biz yola çıktığımızda damadımı defalarca aradım ama bana cevap vermedi. Annesiyle görüştüm o da benimle ters konuşarak, ’Kızın kendini öldürdü’ diyerek  kapattı. Biz oraya vardığımızda Diyarbakır’dan akrabaları herkes oradaydı, herkese haber vermişler en son bize söylemişler, hepsi evin önündeydi. Avukat bile çağırmışlar ama bize çok uzun zaman sonra haber vermişler.  Eve gittik sorduk kızımızın cenazesi bize gösterilmedi. Benim kızımın nerede olduğunu göstermediler. Yalvardım ben kızımı göreyim diye sonra baktık ki kızım mısır tarlasının içinde su akıyor üzerinden.  Orada bana müdahale ettiler, kızım intihar etmişse saatlerce orada neden o su kapatılmadı? Vücudunun etrafından sular akıyordu niye suyu kapatmadılar?  O su akarken kızımın etrafındaki delilleri siliyorlardı. Hiçbir şey olmamış gibi rahattılar."

Dünürlerinin kendilerini dövdüğünü eşinin ve oğlunun yaralandığını söyleyen Zahide Özmal, "Kızım 9 aylık gelindi, 6 aylık hamileydi. Onlar kızımın intihar ettiğini söylüyorlar. Sağ yanına pompalıyla ateş ederek intihar ettiğini söylüyorlar, benim kızım solak değildi. O elini kullanamaz. Kızım asla silah görmemiş bir kızdı, öyle silahla uğraşacak bir kız değildi. Ben oraya gittiğimde eşi Bayram Çetin oradaydı. Bana dönüp hiçbir şekilde ’Anne olay şöyle oldu’ diye anlatmadı" dedi.

Olaydan bir gün önce kızlarıyla telefonda görüştüklerini anlatan anne Zahide Özmal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben buradan yetkililere sesleniyorum, kızımın kanı yerde kalmasın. Benim kızım intihar etmedi, öldürdüler. Olaydan sonra hiç kimsenin ifadesi alınmamış, kimseyle görüşmemişler. Bunların mal varlıkları çok fazla, olay öğlen saatlerinde olmuş benim kızım saatlerce yerde kalmış. Biz saat 17.00 gibi gittik bizden 20 dakika sonra jandarma geldi. Neden aynı anda jandarmaya haber verilmedi? Biz orada ne olup bittiğini, sonrasında da ne olduğunu bilmiyoruz. Bunlar her şeyi planlı yapmışlar. Kızımı öldürüp oraya atmışlar. Her hangi bir problemi olsa kız kardeşine söylerdi. Ama tehdit etmişlerse bilmiyorum, her hangi bir sorunu olduğunu bize yansıtmadı. Kızım neden kendini öldürsün? Güya öğlen vakti herkes uyuyormuş görmemişler. Tarlanın suyunu açmışlar kızım çamurlu suyun içindeydi. Lütfen kızımın ölümü araştırılsın, benim kızım intihar edecek bir değildi."

BABA: SOL ELİNİ KULLANAMIYOR

Baba Osman Özmal ise kızının ölüm haberini alınca köye gittiklerini ancak ailenin kendilerini dövdüğünü söyleyerek, "Bizi orada dövdüler 3 gün yoğun bakımda kaldım. Ameliyat oldum. Ben kızımın cenazesini bile görmedim. Benim kızım sol elini kullanmıyor. Sol eliyle sağ yanına nasıl ateş edebilir. Onların evlerinde silahlar var. Biz bu ailenin kızıma neden bu vahşeti yapmışlar biz bunun ortaya çıkmasını istiyoruz. Biz kızımızın intihar ettiğine asla inanmıyoruz. Onlar tarafından öldürüldüğüne inanıyoruz" dedi.

İntihar ettiği ileri sürülen Maide Çetin’in hazırlanan ön otopsi raporunda 8 saat yaralı kaldığının belirtildiğini söyleyen Osman Özmal, "Kızım iç kanamadan hayatını kaybetti. Kızım, müdahale edilmeyince öldü" dedi.

Özmal Ailesi kızları Maide Çetin’in ölümüyle ilgili Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı Kadın Dayanışma Merkezi üyeleri de Maide Çetin’in ölümüyle ilgili şüphelerin bulunduğunu açıkladı. Merkez, aile ile birlikte dayanışma içinde ve davanın takipçisi olacaklarını belirtti.

DHA