Acılı baba: "Tazminatı ben ödeyeyim"

Acılı baba: "Tazminatı ben ödeyeyim"

Osmaniye'de şehit olan uzman çavuşun babası tazminatını ödeyeceğini gitmesini istemediğini açıkladı.

Osmaniye'nin Amanos Dağları'nda PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ufku Demirel’in Tokat’ın Turhal İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü.

Amanos Dağları'nda arazi arama tarama faaliyeti yürüten Jandarma özel harekat birliğine,PKK'lı teröristler tarafından otomatik silahlarla yapılan saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığıAdana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde şehit düşen Uzman Çavuş Ufku Demirel’in acı haberini, Turhal İlçesi'nde yaşayan ailesine askeri yetkililer verdi. Ray Mahallesi'nde yaşayan Cemal ve Leyla Demirel çiftinin iki oğlundan küçüğü ve bekar olan Uzman Çavuş Ufku Demirel’in şehit haberini alan ailesi gözyaşlarına boğuldu.

"TAZMİNATINI BEN ÖDEYEYİM " GİTME DEDİM

Tarım emeklisi baba Cemal Demirel, "Yavrum 'Gitme' dedim sana, 'Tazminatını ben ödeyeyim' dedim" diyerek gözyaşına boğuldu.

Olayı öğrenen yakınları da taziye için Demirel Ailesi'nin evine koştu. Demirel Ailesi'nin iki katlı evine dev Türk bayrağı asıldı. Ayrıca şehit Ufku Demirel’in ilçede yaşayan arkadaşları da mahalleye gelerek büyük üzüntü yaşadı. Acılı aileyi İlçe Kaymakamı Bünyamin Yıldız ve Belediye Başkanı Yılmaz Bekler de ziyaret ederek başsağlığı diledi. Şehit Uzman Çavuş Ufku Demirel’in CHP eski Tokat Milletvekili Feramuz Şahin’in akrabası olduğu öğrenildi.

Bu arada en son Kurban Bayramı'nda ailesinin yanına geldiği öğrenilen şehit Ufku Demirel’in birliğine kendisine ait 06 NH 805 plakalı otomobili ile dönmek istediği ancak son dönemlerde yaşanan terör olayları nedeniyle aracını Turhal’da bıraktığı öğrenildi.

Cenazesi akşam saatlerinde kente gelecek olan şehit Uzman Çavuş Ufku Demirel'in yarın ilçede toprağa verileceği öğrenildi.

VALİLİK: PKK'YA YÖNELİK OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

Gaziantep Valiliği, uzman çavuşun şehit olduğu PKK saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Saldırı sonrası bölgede PKK mensuplarına yönelik operasyonların sürdüğü belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İl Jandarma Komutanlığımızca 04 Ekim 2015 tarihinde saat: 06.30 sıralarında İslahiye İlçemiz Kabaklar Mahallesi sınırları içerisinde bir grup Bölücü Terör Örgütü (PKK) mensubuna yönelikOsmaniye İl Jandarma Komutanlığı ile müşterek bir operasyon faaliyeti planlanmıştır. Operasyon birlikleri aynı gün saat 20.00 sıralarında arazide tertiplenmişler, 05.10.2015 Pazartesi 06.30 sıralarında Gaziantep-İslahiye Çöplü mevkiinde bir grup Bölücü Terör Örgütü mensubu ile temas sağlanmış, açılan ilk ateşte Hatay Dörtyol Jandarma Komando Tabur Komutanlığı Personeli Jandarma Uzman Çavuş Ufku Demirel yaralanmıştır. Yaralı personelimiz helikopter ile Adana Balcalı eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşmüştür. Olay bölgesinde Bölücü Terör Örgütü (PKK) mensuplarına yönelik operasyonlar devam etmektedir. Şehit personelimize Allah'tan rahmet, aziz milletimiz ve şehidimizin ailesine başsağlığı diliyoruz."