• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 60.557
  • Dolar
  • 1,7685
  • Euro
  • 2,3310
  • Altın
  • 652,04
  • Ankara : -3 °C
  • İstanbul : 2 °C
  • İzmir : 5 °C
  • Adana : 8 °C
  • Antalya : 7 °C
  • Diyarbakır : 0 °C
Polise atacağı molotofla kendisi yandı
Dünya bu işkenceyi konuşuyor
Bu listede sizin de adınız olabilir
İşte PKK'nın infaz belgeleri
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Açlık grevinde 48 saat

Açlık grevinde 48 saat
Kocaelispor başkanı Çelik, başladığı açlık grevinde 48. saati devirerek protestosunu sürdürüyor.
17 Mart 2010 Çarşamba 14:12

Bank Asya 1. Lig'de 14 puanla son sırada yer alan Kocaelispor'un kulüp başkanı Muammer Çelik, tüm çağrılarına rağmen kulübe yeterince destek verilmemesini protesto etmek için başladığı açlık grevinde 48 saati geride bıraktı.

Açlık grevini Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV) Sefa Sirmen Tesisleri'nin girişindeki boş alana kurulan, çekyat, koltuk, televizyon ile elektrikli ısıtıcının bulunduğu çadırda sürdüren Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisini açlıktan ve iklim şartlarından çok duyarsızlığın üzdüğünü söyledi.

Geride bıraktığı 48 saatte taraftarlardan başka destekçisinin olmadığını, taraftarların grev çadırında kendisini ziyaretinden güç aldığını dile getiren Çelik, şunları söyledi:

''Öncelikle Kocaelispor'un kurtulmasını istiyorum. Bu da kentteki sanayi kuruluşlarının destek vermesiyle olabilecek bir şey. Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız sanayi kuruluşlarının kulübe yıllık minimum 10 bin lira ile 100 bin lira arasında katkı verilmesini sağlayabilirler.

Kulübe gelir sağlayacak diğer bir konu da KEV'e ait Sefa Sirmen Tesisleri. Burayı Kocaelispor'a ait başka bir taşınmazla takas ederek kulübe kazandırmak istiyoruz. Burada hesaplarımıza göre 60-70 milyon liralık bir değer var. Bu parayı 'alın bize verin' demiyoruz. Biz, 'bu değerleri bir araya getirin, şehrin büyükleri olarak elinizde tutun, kulübün tüm borçları ödensin, kalan para da bir kontrol altında kulübe kazandırılsın' diyoruz. Yönetim olarak da sıkıntılar aşılınca burası kadar büyük olmayan bir tesis yaparız. Bu işin kurtuluşu bu. Ben burada kimseden kendim için para istemiyorum.''

GELİŞME YAŞANANA KADAR GREVE DEVAM EDECEK

Açlık grevini Kocaelispor adına bir gelişme yaşanana kadar sürdüreceğini ifade eden Çelik, ''Beni üzecek, yıkacak olan tek şey bu işin sonunda başarılı olamamaktır. Açlık, soğuk beni etkilemiyor, çektiğim acıları ortaya çıkartacak tek şey bu işin sonunda duyarsızlığın devam etmesi olur. Kolay değil, 3. gün. Bir çadırın içinde yaşıyorsunuz, açlık çekiyorsunuz. Bu doğru bir hareket değil, sağlığımı, canımı ortaya koydum, ama şu anda iyi gidiyor. Tek sıkıntım duyarsızlığın devam etmesidir'' diye konuştu.

Bu sırada Gençlik ve Spor İl Müdürü Kenan Malkoç, grev çadırında Çelik'i ziyaret etti.

Malkoç, Muammer Çelik ve yönetiminin nasıl bir riske girdiğini, nasıl bir mücadele verdiğini, bu mücadelede kimin ne kadar yer aldığını herkesin iyi bildiğini dile getirerek, ''Senin adına (Muammer Çelik) hiç bir eleştiriyi kabul etmem. 'O yapıyorsa mutlaka bir bildiği vardır' derim, önemli olan bir şeylere inanmak. Ama kimse bu işe senin kadar inanmadı'' dedi.

462
 
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim